WB-Aqua Protect Veranclassic niet van start in Parijs-Tours na overlijden Duquennoy

WB-Aqua Protect Veranclassic niet van start in Parijs-Tours na overlijden Duquennoy

foto: Sirotti

zondag 7 oktober 2018 om 07:35

WB-Aqua Protect Veranclassic zal vandaag niet van start gaan in Parijs-Tours. Dit laat de ploeg weten op zijn sociale media. Aanleiding is het plotselinge overlijden van renner Jimmy Duquennoy.

De 23-jarige Duquennoy werd afgelopen vrijdag getroffen door een hartaanval. “De hele ploeg betuigt haar diepste condoleances aan Jimmy’s familie en geliefden. Dit is verschrikkelijk”, zo liet het team eerder weten. Uit eerdere tests voor aanvang van het seizoen kwamen geen (hart)afwijkingen aan het licht.

De jonge Belg – die dit seizoen Parijs-Roubaix wist uit te rijden – kreeg onlangs te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. Hij was echter van plan om voor een Franse amateurploeg te gaan rijden. “Hij wilde een nieuw leven beginnen”, aldus WB-Aqua Protect Veranclassic.

De ProContinentale ploeg laat weten dat de renners dermate in shock zijn na het overlijden van hun ploeggenoot, dat ze besloten hebben om niet van start te gaan in de Franse klassieker. Het gaat om Maxim Vantomme, Ludwig De Winter, Kenny Dehaes, Kevyn Ista, Ludovic Robeet, Lukas Sprengler en Tom Wirtgen.

Minuut stilte voor de start
De renners die wél deelnemen aan Parijs-Tours zullen voor de start een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Duquennoy.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Viktrodriguez 7 oktober 2018 om 08:14

Een begrijpelijke beslissing.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone