Watertower TV maakt driedelige docu over Philippe Gilbert

Door , dinsdag 4 december 2018 om 14:13

©Instagram Jan Vandermotte

Watertower TV, het productiehuis dat ook instaat voor ‘DNA Nys’, heeft zich sinds dit jaar in het spoor van Philippe Gilbert genesteld. Doel: een driedelige documentaire rond de ex-wereldkampioen over de laatste jaren van zijn carrière en zijn ‘Strive for five’. 


Anderhalve week geleden was het Watertower-team nog van de partij tijdens de wereldbekerveldrit in Koksijde. In januari komt er immers een tweede reeks van DNA Nys aan. Vanuit Koksijde ging het dus richting Monaco, waar regisseur Jan Vandermotte en zijn team niemand minder dan Philippe Gilbert volgden in zijn eerste voorbereidingen op volgend seizoen.

“We volgen Philippe zo een tiental dagen per jaar”, vertelt producer Gilles Simonet aan WielerFlits. “Onze eerste draaidag was wanneer hij in januari helemaal op zijn eentje – met Quick-Step Floors-ploegleider Geert Van Bondt in de wagen – de kasseien van Parijs-Roubaix verkende. Ook tijdens zijn revalidatie na zijn val in de Ronde van Frankrijk waren we er bij. En de voorbije dagen volgden we Phil dus in zijn thuishaven in Monaco.”

Driedelige docu
Het uiteindelijke doel is een driedelige documentaire op Eén over de herfst van de carrière van de Waalse Monegask. Wanneer die zal worden uitgezonden, is nog niet bepaald. “Wellicht in het jaar dat Philippe een punt achter zijn carrière zet, maar wanneer dat is, weten we zelf nog niet.” Gilbert heeft sowieso nog een lopend contract bij Deceuninck-Quick-Step tot eind volgend jaar.

Belangrijke kapstok in het verhaal is ongetwijfeld Gilberts jacht op de vijf monumenten. Een jaar geleden lanceerde Gilbert zelf de hashtag #StriveForFive. De Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije heeft hij reeds op zak. Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix moet hij nog afvinken.

“Wij zijn in ieder geval verheugd dat Philippe ons toelaat om af en toe in zijn privé-sfeer te komen draaien”, besluit Simonet. “Iets wat hij gedurende zijn loopbaan nooit veel heeft toegelaten. Het zal ongetwijfeld opnieuw unieke televisiebeelden opleveren.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 4 december 2018 om 14:19

Bij voorbaat al tof !

Mwielerfan 4 december 2018 om 19:02

Mooi! Doe ook maar 5x agr.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.