Warren Barguil: “Ik voel me net zo goed als in 2017”

zondag 21 juli 2019 om 12:39
Warren Barguil: “Ik voel me net zo goed als in 2017”

foto: Cor Vos

Warren Barguil kende na zijn vertrek bij Team Sunweb een moeilijke periode, maar de Franse kampioen lijkt langzaam maar zeker weer naar zijn oude niveau toe te groeien. “Ik voel me nu net zo goed als in 2017, alleen ligt het niveau nog hoger”, zo vertelde Barguil na de veertiende etappe.

De 27-jarige klimmer groeide twee jaar geleden uit tot de Franse publiekslieveling, na ritzeges in Foix en op de Col d’Izoard. Door zijn aanvalslust wist Barguil bovendien de bolletjestrui te veroveren. De Fransman maakte aan het einde van 2017 de overstap naar Arkéa-Samsic, maar niet veel later begon de ellende.

Zo wist hij in zijn eerste jaar bij de ProContinentale ploeg niet zijn gewenste niveau te halen. Barguil hoopte dit jaar met een schone lei te beginnen, maar de rasklimmer viel in Parijs-Nice uit met een whiplash. Tot overmaat van ramp brak hij in de Ronde van Catalonië zijn bekken, waardoor hij ging twijfelen over zijn toekomst.

“Er zijn tijden geweest dat ik wilde stoppen met wielrennen, maar mijn vrouw heeft mij gesteund en ik heb niet opgegeven”, zo liet hij voor de Tour weten. In het Critérium du Dauphiné (dertiende) liet Barguil al flitsen van zijn klasse zien, maar de verlossing kwam er op het Frans kampioenschap.

Warren Barguil op de Tourmalet – foto: Cor Vos

“Ik voel me eindelijk weer goed”
En nu, enkele weken na zijn Franse titel, valt Barguil weer aan in de Tour. Zo deed hij op de Tourmalet een gooi naar de ritzege, maar moest hij uiteindelijk genoegen nemen met plek negen. “Ik ging wellicht te vroeg, maar ik zag alleen maar Wout Poels op kop rijden. Ik dacht dat ik op het juiste moment aanviel, maar dat bleek niet zo te zijn.”

“En toch was het een fantastische dag. Ik ben blij dat Thibaut (Pinot, red.) gewonnen heeft, maar ik ben ook tevreden met mijn eigen prestatie. Ik voel me eindelijk weer goed na achttien moeilijke maanden”, aldus Barguil, de voorlopige nummer dertien in het klassement.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolledriesoldebroek 21 juli 2019 om 12:43

Welkom terug warren! Dat er nog maar vele aanvallen mogen volgen (al dan niet in schoonheid strandend)

Scott Sunderland 21 juli 2019 om 13:06

En hij moet een nieuw contract verdienen bij waarschijnlijk een nieuwe ploeg. Dus dat geeft een beetje extra motivatie. Een andere ploeg, tenzij men bij Arkea inmiddels koudwatervrees krijgt betreffende Quintana…

limburgia 21 juli 2019 om 13:13

Het beste voor hem is een ploeg met alleen hem als renner want hij is iemand die alleen aan zichzelf denkt , zie maar de Giro waarin hij Tom moest helpen.

adelaarvanantwerpen 21 juli 2019 om 14:13

Je mag altijd commentaar op iemand geven, maar dan moet je wel met de juiste informatie komen want Barguil stond helemaal niet aan de start van die giro. Hij heeft nog nooit een giro gereden.

Arry1337 21 juli 2019 om 14:36

Ach, 80% van de opmerkingen op een forum als het deze zijn maar wat uit de lucht gegrepen ingevingen :/

doorak 21 juli 2019 om 15:32

Oude ploegmaten vertelden eerder al dat het een echte Fransman is. Denkt dat de Fransen alleenrecht op het wielrennen hebben en een enorme egoïst.
Veel talent maar weining geliefd bij zijn ploegmaten, zelfs nu in de Arkea ploeg.
Bron; insiders die eea niet aan de pers vertellen masr wel tegen de kring om hun heen.

doorak 21 juli 2019 om 15:34

Oude ploegmaten vertelden eerder al dat het een echte Fransman is. Denkt dat de Fransen alleenrecht op het wielrennen hebben en een enorme egoïst.
Veel talent maar weining geliefd bij zijn ploegmaten, zelfs nu in de Arkea ploeg.
Bron; insiders die eea niet aan de pers vertellen maar wel tegen de kring om hun heen.

Lalsacien 21 juli 2019 om 19:00

@doorak en weer andere renners vertelden dat het een vrienden ploeg was en daar hoorde Warren ook bij.

Chaba 22 juli 2019 om 08:23

Grote verschil met 2017 is dat hij niet kan wegrijden. Nu is hij aan het harken voor een top 10-12 plek. Geeft aan hoe klein het verschil is tussen smaakmaker en het proberen aan te haken bij de favorietengroep.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.