Warren Barguil gaat voor top-15 in Vuelta 2014

zondag 3 augustus 2014 om 14:01

Warren Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil hoopt de komende Vuelta bij de beste vijftien van het algemeen klassement te kunnen rijden. Daarnaast bevestigt hij nog maar eens Giant-Shimano volgend seizoen trouw te blijven. Dat vertelt de 22-jarige Franse klimmer aan Cyclism Actu.

Giant-Shimano besloot om hem dit seizoen nog te beschermen en niet mee te nemen naar de Tour. De niet-uitverkiezing was een teleurstelling. “Maar ik begreep de keuze van de manager. Hij wilde me beschermen. Ik heb uitvoerig met hem gesproken en begrijp het hoe en waarom.”

Barguil komt net terug van een hoogtestage van twintig dagen in La Plagne. Vandaag begint hij aan de Ronde van Polen en later deze maand staat hij aan de start van de Vuelta. “Ik wil in Polen niet meespelen om het algemeen klassement, maar al mijn energie bewaren voor de Vuelta,” legt hij uit.

Hij richt zich volledig op de Ronde van Spanje. Vorig jaar won hij er twee etappes, maar dit seizoen heeft hij een ander doel voor ogen. “Ik ga voor het algemeen klassement. Een plek bij de eerste vijftien zou echt geweldig zijn. Deze Vuelta krijg ik de gelegenheid om mij te testen tijdens een ronde van drie weken met enkel het algemeen klassement als doel.”

Ondanks de teleurstelling van het missen van de Tour, blijft hij Giant-Shimano trouw. “Nee, ik zal niet van team veranderen deze winter. Tenzij het team stopt,” geeft hij aan. “Ik heb een tweejarig contract met Giant-Shimano. Dat bewijst dat het team de lange termijn voor ogen heeft.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone