Warren Barguil: “Erg goed opgevangen door Argos-Shimano”

donderdag 8 november 2012 om 20:58
Argos Shimano

foto: Sirotti

Warren Barguil is ontzettend positief over zijn nieuwe werkgever. “Ik ben ondanks de taalbarrière erg goed opgevangen door Argos-Shimano”, stelt de Fransman tegenover Velo101. De 21-jarige renner wordt gezien als een van de grootste talenten van dit moment. Hij rijdt al sinds augustus als stagiair bij Argos-Shimano. Volgend jaar koerst Barguil in vaste dienst bij de formatie van Iwan Spekenbrink.

De jongeling raakte onder de indruk van de professionaliteit die heerst in het profpeloton. “We komen met een grote bus aan bij het vertrek. Daar kunnen we een douche nemen en nog snel even wat pasta naar binnen werken. Wat een luxe! Daarnaast heb ik mogen rijden met toppers als Boonen, Contador, Nibali en Basso. Dat is echt bizar! Ik heb deze renners tot nu toe enkel op de TV gezien. Ik ben onder de indruk geraakt van wat ik allemaal heb meegemaakt.”

De renner van Argos-Shimano ziet zichzelf als puncher én klimmer. “Ik maak een goede kans als ik met een selecte groep naar de finish rijd. Daarnaast kan ik goed wringen. Ik ben bovendien een pure klimmer en kan verschillende ritten na elkaar goed overleven, waardoor ik ook mijn mannetje kan staan in het rondewerk”, verklaart Barguil. Dit bewees hij eerder dit jaar al door de prestigieuze beloftewedstrijd Tour de l’Avenir op zijn naam te schrijven. Naar eigen zeggen is dit tot nu toe het hoogtepunt van zijn carrière.

“Bij de profs wil ik graag een puncher én een klassementsrenner zijn, maar ik weet dat dat niet makkelijk gaat worden. We gaan wel zien hoe ik me de komende jaren op deze vlakken ga ontwikkelen. Daarna bekijk ik op welk onderdeel ik de meeste kans op succes heb”, zo zegt de talentvolle Fransman. Hij hoopt wat dat betreft in 2013 al een grote ronde te kunnen rijden. Tom Dumoulin reed dit jaar als 21-jarige de Vuelta. Argos-Shimano durft het dus wel aan om jonge renners te laten in starten in grote rondes.

“Daarnaast droom ik ervan om ooit een etappe in de Tour te winnen. Of een grote klassieker als Luik-Bastenaken-Luik. Ik weet niet of ik over de benodigde kwaliteiten ga beschikken, maar ik ga er alles aan doen om deze droom te realiseren.” Dan moet Barguil wel een keer de kans krijgen. Argos-Shimano staat momenteel met Kittel en Degenkolb voornamelijk bekend als een sprintploeg. “Die kans ga ik vast krijgen. Als de wedstrijd zwaar is en deze niet eindigt met een sprint, trekt Argos-Shimano de kaart van een puncher of klimmer. Ik ga mijn kans dus sowieso krijgen”, besluit Barguil.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone