Vuelta al Tachira: Campos herovert leiding na machtsontplooiing Atletico Venezuela

donderdag 21 januari 2021 om 20:10
Vuelta al Tachira: Campos herovert leiding na machtsontplooiing Atletico Venezuela

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Óscar Sevilla is zijn leiderstrui in de Vuelta al Tachira kwijt. De ervaren Spanjaard bleek in de vijfde etappe naar Pregonero niet opgewassen tegen het koersgeweld van Atletico Venezuela, de ploeg van grote uitdager en titelverdediger Roniel Campos.

De 27-jarige Campos, eerder deze week al winnaar in Mérida en op La Grita, ging al erg vroeg in de aanval in de etappe naar Pregonero en kreeg onderweg steun van zijn ploeggenoten van Atletico Venezuela. Sevilla moest in de achtergrond het vuile werk zelf opknappen en verloor steeds meer terrein.

Aan de finish bleek het verschil tussen ritwinnaar Campos en Sevilla bijna vier minuten en dus moet de Spanjaard de leiderstrui inleveren. In het klassement heeft Campos nu een mooie voorsprong op zijn naaste belagers. De renners moeten echter nog wel drie etappes afwerken in de Vuelta al Tachira.

Vrijdag krijgen de renners nog maar eens een bergrit voorgeschoteld met finish in Casa del Padre na een beklimming van bijna achttien kilometer aan ruim 6%. Ook zaterdag is het weer klimmen geblazen op weg naar Cerro El Cristo en de slotetappe voert over geaccidenteerde wegen van en naar San Cristóbal. 

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 21 januari 2021 om 20:36

Schandalig, dat de ondersteuning van een kampioen als Oscar Sevilla zo zwaar onder de maat is.

Cochise 21 januari 2021 om 20:54

Hij heeft op zich wel een redelijk sterk team met oa Walter Vargas, José Tito Hernandez en Fabio Duarte. Maar Campos lag naar ik begrepen heb in de slag met Jonathan Restrepo en ze hebben Sevilla samen geisoleerd gekregen.

Nogmaals onder de indruk van de (ik val in herhaling) amper 18-jarige Umba.

Maillot à Pois 21 januari 2021 om 23:25

Campos zat inderdaad met Restrepo in de slag en had o.a. zijn ploegmaat Medina in steun. Maar op het eind deed hij het alleen en uiteindelijk finisht hij met bijna 4 minuten voorsprong op de eerste achtervolgers.
Toch wel duidelijk de sterkste dus vandaag.

Cochise 22 januari 2021 om 10:51

Clash van de veteranen, Medina is
inmiddels ook al vlot de 40 voorbij.

KimJungPoels 22 januari 2021 om 11:08

Umba doet het echt enorm goed voor zijn eerste ronde ja! Die lijkt een zeer groot potentieel te hebben.

Kanttekening mag wel zijn dat Kevin Rivera en Cepeda (Reed zichzelf bijna naar de leiderstrui voordat hij viel) hier vorig jaar ook een zeer goede indruk maakten, maar het daarna toch wel vrij moeilijk hadden de rest van het seizoen.

lander luypaert 21 januari 2021 om 20:52

Wedden dat Sevilla het nog goedmaakt!

Headlines

Materiaalzone

Populair