Vuelta 2023: Primoz Roglic en Geraint Thomas vallen op gladde rotonde
foto: Cor Vos
zondag 27 augustus 2023 om 16:58

Vuelta 2023: Primoz Roglic en Geraint Thomas vallen op gladde rotonde

Pech voor Primož Roglič en Geraint Thomas in de voorfinale van de tweede etappe van de Vuelta a España. De kopmannen van Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers waren betrokken bij een valpartij op ruim 30 kilometer van de finish, maar konden na de schuiver op de rotonde snel zijn weg vervolgen. Of Roglič en Thomas schade hebben overgehouden aan de val, is nog niet bekend.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook een renner van UAE Emirates was betrokken bij de tuimelperte van Roglič.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2023 17:28
Misschien is het omdat ik op mijn telefoon naar de beelden kijk, het is toch de renner van uae die als eerste valt?
27 augustus 2023 18:53
Deze Vuelta begint erg te lijken op de eerste week loterij van de tour. De lol om te kijken is er wel af. Ik heb er moeite mee om het na 35+ jaar profwielrennen volgen te zeggen, maar ik heb meer genoten van de race van Max. Doet toch wel emotioneel zeer als je Primoz en Geraint ziet vallen. Dan denk je, daar gaat Primoz zijn fantastische voorbereiding. Nog niet eens een hele etappe vol gemaakt en daar ligt ie al weer. Profwielrennen wordt steeds meer een circus. Denk dat het probleem vooral ligt in het feit dat de fietsen sinds de jaren 90 18% sneller zijn geworden. Daardoor is alle marge uit het verhaal gehaald en dus gaan renners veel sneller op hun muil. Jammer. Het gaat aan zijn eigen succes ten onder.
27 augustus 2023 19:09
Het is toch geen toeval meer dat roglic er voor de zoveelste keer bij gaat liggen. Spijtig voor dsm dat dit incident hun de rode trui kost
27 augustus 2023 19:12
Edwin: Verstappen verloor in de 2e ronde zo’n 15 seconden (20% rondetijd) vanwege de slechte grip op deze banden. Het lijkt alsof wielrenners vast hangen in de gedachte dat het materiaal alleen maar sneller en sneller moet zijn. Waarom geen regenbanden in de Vuelta? Waarom geen lagere bandendruk verplichten bij dit weer?
27 augustus 2023 19:23
Primoz zijn val wordt ditmaal redelijk opgevangen door die UAE renner. Thomas heeft meer au en heeft dat ook al bevestigd.
Giro (val Hart) was het andersom.
27 augustus 2023 19:10
@Edwin Jansen, ik ben zo’n 15 jaar geleden, na heel wat jaren trouw fan te zijn geweest en ook veel naar het circuit te zijn geweest afgehaakt bij de F1 omdat het destijds al 1 groot circus was. Dat is echt het aankijken niet meer waard. Ik hoop toch dat men bij de Vuelta zich herpakt, dat de favorieten allemaal onbeschadigd zijn en we nog een mooie strijd te zien krijgen.
27 augustus 2023 19:13
@Meqadon:

Beschuldig je UAE ervan hem opzettelijk onderuit gereden te hebben?
27 augustus 2023 19:27
Als je er voor pleit dat de tijd stopt op 10km voor de finish ivm gevaar, kan je natuurlijk bij valpartijen niet door jakkeren. DSM heeft daardoor niet de trui verloren. Ze hebben het zelf laten oplopen, en je weet dat als het regent je niet zo makkelijk een gat dicht krijgt. Morgen naar Andorra.
27 augustus 2023 17:06
Eens kijken wanneer er een klassementsrenner valt op twaalf km van de meet of JV dan ook de blok er gaat opleggen. Denk het niet ... Je kan zelfs behoorlijk wat tijd verliezen op die manier maar wel de rit winnen.
27 augustus 2023 18:06
Voorbeeld nemen aan F1 . Als er zo veel regen valt zoals vandaag en gister in Barcelona de koers in neutraliseren. Net als in Zandvoort gebeurde. Ik vind dat het sportieve verloop altijd ondergeschikt dient te zijn aan grotere kans op veel valpartijen.
27 augustus 2023 17:31
Krijg al langer hoe meer een raar gevoel. Naar wat hebben we hier nu zitten kijken. Tijdsopname is op meet en niet tien km ervoor. Dat mag deze klucht ondertussen wel duidelijk gemaakt hebben.

Reacties zijn gesloten.