Vuelta 2022: Jesús Herrada en Bryan Coquard speerpunten Cofidis

maandag 15 augustus 2022 om 15:06
Vuelta 2022: Jesús Herrada en Bryan Coquard speerpunten Cofidis

foto: Cor Vos

Cofidis heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta a España, die vrijdag in Utrecht start. De Franse ploeg rekent vooral op Jesús Herrada en sprinter Bryan Coquard. De ploeg mikt met name op dagsucces.

Coquard zou dit jaar de Tour de France rijden, maar moest op de valreep afhaken, nadat hij een positieve coronatest afleverde. In het begin van het seizoen wist de rappe Fransman een rit te winnen in de Ster van Bessèges en eentje in de Tour de la Provence. De Ronde van Spanje reed Coquard nog nooit.

Jesús Herrada deed dat al wel. In 2018, 2019 en 2021 stond hij in zijn thuisronde aan de start, bij zijn tweede beurt won hij een etappe. “De Vuelta is altijd een heel speciale wedstrijd voor mij geweest”, zegt de Spanjaard op de ploegsite. “Het is een enorm genoegen om te kunnen deelnemen aan de meest prestigieuze koers van mijn land, om de passie van de Spaanse fans te voelen.”

Ook zijn broer José Herrada zit in de selectie. “Samen met mijn broer José meedoen, geeft een heel speciaal gevoel: er zijn niet veel renners die met hun broer een grote ronde kunnen rijden! Het belangrijkste doel zal zijn om te vechten om etappes te winnen. We nemen het dag per dag en zullen ons geluk beproeven!”

Rochas
Naast de gebroeders Herrada en Coquard, brengt Cofidis ook Davide Cimolai (die dienst doet als loods van Coquard), Rubén Fernández, Rémy Rochas, Davide Villella en Thomas Champion aan het vertrek. Rochas, vorig jaar vijftiende in de algemene rangschikking van de Ronde van Spanje, gaat opnieuw voor een goede einduitslag.

voor

Dit artikel delen:

4 Reacties

oostrijck 15 augustus 2022 om 15:14

Ten opzichte van het team dat op Procyclingstats voorzien was toch drie verschillen : Armée, Izagirre en Bidard toch niet en in plaats daarvan Cimolai, Villella en Champion.

0
Retro Lex 15 augustus 2022 om 15:30

Gaat Cimolai de sprint aantrekken voor Coquard ? Of samen sprinten voor de punten ?

0
Lalsacien 15 augustus 2022 om 15:57

Rochas voor winst uit een ontsnapping.

0
De Speedies 15 augustus 2022 om 19:20

Hij trapt dit jaar inderdaad bijzonder goede wattages, hoop dat hij ’t waar gaat maken – kan zomaar goed uitpakken!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone