VTM neemt afscheid van Exact Cross, nog meer veldritten op Sporza
Foto: Cor Vos
Niels Bastiaens dinsdag 3 oktober 2023 om 15:31

VTM neemt afscheid van Exact Cross, nog meer veldritten op Sporza

De veldritliefhebbers moesten de afgelopen jaren afstemmen op VTM voor de Exact Crossen, een serie van zeven veldritten met onder andere de Azencross in Loenhout en de Kasteelcross in Zonnebeke. Vanaf komend veldritseizoen neemt Sporza in België het stokje over, terwijl Nederlanders op Eurosport moeten afstemmen.

“Het klopt dat we de Exact Cross momenteel niet meer uitzenden bij VTM”, laat de zender weten aan WielerFlits. Men benadrukt wel dat koers prioritair blijft voor de Vlaamse commerciële zender. “Dit jaar zetten we nog in op de Giro d’Italia met Remco Evenepoel, waarvan we zes etappes hebben uitgezonden. Ook in de toekomst blijven we bij VTM zeker aandacht besteden aan het wielrennen.”

VTM heeft echter geen rechten meer voor veldritten voor de komende winter, waardoor commentator Michel Wuyts wellicht voor het eerst een volledige winter niet op het scherm te horen zal zijn. Sporza en Teleney Play Sports/Proximus Pickx blijven de rechten voor de Wereldbeker en de Telenet Superprestige verdelen, terwijl Sporza alleen-rechtenhouder blijft van de X²O Trofee in België. Eurosport is de place to be voor Nederlandse crossfans.

De Exact Crossen worden komende zondag afgetrapt met de Be-Mine Cyclocross in het Limburgse Beringen. Op 17 februari vindt de laatste cross in de reeks plaats in Sint-Niklaas.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2023 17:10
Prima, blij mee
3 oktober 2023 16:22
Wanneer het veldrijden of een wegrit op Sporza te zien is, kijkt er geen hond naar Eurosport.
Iedere 10 minuten reclame voor Europsport om maar zoveel mogelijk reclamevrije abonnementen te slijten. Om over het bezemkast commentaar op Eurosport maar te zwijgen....

Dankzij de betere streamboer heb ik in Nederland en Bulgarije ook Telenet/Play Sport en VTM
  3 oktober 2023 18:51
  Wie kijkt er nog naar Sporza als Renaat Schotte commeentaar levert? Zelfs José de Cauwer krijgt vaak genoeg van zijn collega, die bij voorkeur over kanker en andere enge ziektes praat. Ik schakel tijdens de reclames op Eurosport meestal wel even over - en dan snel weer terug. Jeroen en Karsten zijn toch echt het beste commentaarduo, en vlak ook Jan Hermsen niet uit.
  3 oktober 2023 19:35
  Ik kijk altijd naar de stream van eurosport/gcn. Soms kijk ik met Nederlands commentaar, soms Engels. Het commentaar op Sporza wordt met het jaar chauvinistischer. Wat prima is voor een Belgische zender, maar het wat onpartijdigere commentaar op eurosport bevalt mij stukken beter! Ook de studio shows van eurosport (rondom de GTs) zijn een aanrader!
  4 oktober 2023 02:34
  ES heeft met Thijs de beste veldritcommentator van deze tijd.
4 oktober 2023 11:36
Kijk na 10 tallen jaren niet meer naar Sporza omdat objectiviteit ontbreekt. Had gehoopt met vertrek Wuyts dat het verbeterde, maar is erger geworden

Reacties zijn gesloten.