Vrouwenploeg FDJ niet naar Madrid Challenge

vrijdag 30 oktober 2020 om 14:52
Vrouwenploeg FDJ niet naar Madrid Challenge

foto: Cor Vos

FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope heeft besloten om volgende week niet te starten in de Madrid Challenge by La Vuelta. De Franse vrouwenploeg van kopvrouw Cecilie Uttrup Ludwig trekt zich terug vanwege de verscherpte coronamaatregelen.

“Als gevolg van de laatste maatregelen van de overheid en de evolutie van de pandemie, hebben wij besloten om geen risico te nemen met onze renners en stafleden”, schrijft de ploeg op social media. Frankrijk is sinds vrijdag weer in een gedeeltelijke lockdown gegaan, wat mede de reden is dat FDJ niet start. “Wij zetten een streep door onze deelname aan de Challenge by La Vuelta van 6-8 november.”

De Madrid Challenge is sinds dit jaar een driedaagse, tegelijk met de laatste drie dagen van de Vuelta a España voor mannen. Het is ook de afsluiter van de Women’s World Tour. Echter, sinds de bekendmaking van de uitbreiding naar drie dagen, heeft de organisatie niets gemeld over het parcours.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 30 oktober 2020 om 15:41

Jammer geen Cecilie.

0
Sagan=hulk 30 oktober 2020 om 16:20

De kans lijkt me groot dat die wedstrijd gecanceld wordt. Een beetje spijtig wel voor de dames, die nu nog in het ongewisse aan het trainen zijn.

Mooi verhaal trouwens over Hannah Ludwig. Ze was reeds aangekomen in Bretagne toen ze te horen kreeg dat de koers afgelast werd, ze besloot dan maar à la Bas Tietema in een meerdaagse tocht naar huis te fietsen.

0
FritsvanHoefelen 30 oktober 2020 om 20:46

Eerste van de vele

0

Headlines

Populair

Materiaalzone