Vroegtijdige opgave niet fitte Caleb Ewan in Deutschland Tour

vrijdag 30 augustus 2019 om 15:15
Vroegtijdige opgave niet fitte Caleb Ewan in Deutschland Tour

foto: Cor Vos

Caleb Ewan heeft de Deutschland Tour vroegtijdig verlaten. In de tweede rit naar Göttingen kneep de Australiër van Lotto Soudal na zestig kilometer de remmen dicht. Zijn ploeg liet weten dat hij al enkele dagen keelpijn had en hij nog niet volledig hersteld is van de Cyclassics Hamburg.

In de Duitse eendagswedstrijd rond de Noord-Duitse havenstad stond Ewan al niet okselfris aan het vertrek. Kort voor de Tour de France, waarin hij drie etappes wist te winnen, was hij namelijk vader geworden van dochtertje Lily. “Ik was behoorlijk moe na de Tour en met onze baby in huis verliep de recuperatie niet ideaal”, vertelde hij eerder. “Je slaapt niet goed, maar toch moet er getraind worden. Ik denk dat het herstel na de Tour vrij goed ging, maar niet perfect.”

Toch wist de oud-winnaar in Hamburg zich te handhaven tot aan de finale, waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Europees kampioen Elia Viviani. Ook in de Deutschland Tour was de Australiër het beoogde speerpunt in de sprints, maar in heuvelachtige slotfase van de eerste rit moest hij afhaken. Daardoor rolde hij pas vierenhalve minuut na ritwinnaar Pascal Ackermann als 123e over de finish. En een dag later moest hij vroegtijdig de strijd staken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair