Voormalig schaatsster Femke Beuling tekent contract bij EF Education-TIBCO-SVB
Ter illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 20 april 2023 om 17:51

Voormalig schaatsster Femke Beuling tekent contract bij EF Education-TIBCO-SVB

Femke Beuling heeft een contract getekend bij EF Education-TIBCO-SVB. De 23-jarige Nederlandse, die in 2022 stopte als professioneel schaatster en vervolgens koos voor het wielrennen, maakt het seizoen af bij de Amerikaanse formatie. Ze zal debuteren voor haar nieuwe ploeg in de Vuelta a España voor vrouwen (1-7 mei). Dat bevestigt haar manager aan WielerFlits.

Beuling werd in 2019 wereldkampioen bij de junioren op de 500 meter. Later kreeg ze echter last van een zwabbervoet, waarna ze een carrière-switch besloot te maken. Dit voorjaar was ze als renster van WV De Kannibaal al actief op clubniveau. Daar maakte ze indruk door meerdere podiumplaatsen te behalen en – na een massasprint – de Belgische openingsklassieker Brussel-Opwijk op haar naam te schrijven. “Ik voelde mij bij elke wedstrijd beter worden”, zegt Beuling tegen nu.nl.

Ondertussen was het contact met EF Education-TIBCO-SVB overigens al gelegd. “Toen ik afgelopen september een e-mail van haar manager kreeg, was ik meteen geïnteresseerd”, aldus EF Education-eigenaar Linda Jackson, ook in gesprek met nu.nl. Jackson nodigde Beuling daarop uit voor een teamtrainingskamp in California. “Ze paste meteen goed in het team. Ze heeft een geweldige persoonlijkheid en is zelfverzekerd. Haar fietsvaardigheden zijn geweldig, en we zijn onder de indruk van haar krachtige sprint.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
20 april 2023
Dat is kennelijk heel snel gegaan. Zelfs de website van de ploeg heeft alleen een foto met truitje van WV De Kannibaal (naast enkele schaatsfoto's). (Foto bovenaan artikel zijn, denk ik, Alison Jackson en Zoe Bäckstedt.)
    20 april 2023
    EF pakt ruim uit met toelichting op deze pagina. Doen ze netjes. Een zwabberbeen werkt niet echt in het schaatsen. Om dan snel te beslissen voor een andere sport getuigt van doorpakken. Natuurlijk voor de hand liggende keuze van schaatsen naar wielrennen maar toch.
20 april 2023
De stap naar de profs is is bij de dames zo gemaakt als je uitblinkt in het amateurcircuit.
    21 april 2023
    Dat moet je toch anders zien denk ik. Dit is iemand die vanuit het profschaatsen binnen een jaar overwinningen behaald in de clubcompetitie. Dat je fysiek sterk bent is al een voordeel, maar dat je je ook kan handhaven en plaatsen in een peloton, dat is niet vanzelfsprekend. Dat je dan beide hebt, en nog jong bent, zegt dat je je nog heel hard kan ontwikkelen en dus ziet een profploeg wel heil in jou.

Reacties zijn gesloten.