Voormalig Girobaas Acquarone vrijgesproken van fraude

donderdag 19 september 2019 om 17:53
Voormalig Girobaas Acquarone vrijgesproken van fraude

foto: Cor Vos

Voormalig Girobaas Michele Acquarone is vrijgesproken van fraude. De Italiaan werd zes jaar geleden uit zijn functie ontheven, aangezien hij werd verdacht van het verduisteren van vijftien miljoen euro. “Beter laat dan nooit”, zo laat hij weten op Twitter. Voormalig boekhouder Laura Bertinotti is daarentegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna negen jaar.

Acquarone werd eind 2013 ontslagen door Giro-organisator RCS Sport. De Italiaan, die als Chief Operating Officer twee jaar de Giro d’Italia uittekende, werd jarenlang verdacht van het verduisteren van maar liefst vijftien miljoen euro. Na vele onderzoeken en verhoren is Acquarone nu eindelijk vrijgesproken van financiële malversaties.

Acquarone hield altijd vol dat het geld zonder zijn toestemming over een langere periode contant werd opgenomen. Volgens de voormalig Girobaas was het boekkantoor van RCS Media Group verantwoordelijk voor het controleren van de kasstroom. Acquarone werd vervangen door Mauro Vegni, die nog altijd de scepter zwaait als organisator.

Vervalsing van documenten 
De jarenlang verdachte Acquarone vertelde na zijn ontslag in gesprek met Cyclingnews dat handtekeningen en initialen op verschillende documenten zijn vervalst. “Dit is een kleine vreugde na zes jaar van enorme pijn. Dank aan iedereen die mij de afgelopen jaren heeft gesteund”, aldus Acquarone, wiens naam nu is gezuiverd.

Waar Acquarone dus is vrijgesproken, zal Bertinotti – in het verleden boekhoudster bij RCS Sport – een gevangenisstraf moeten uitzitten van acht jaar en acht maanden. Ze kan nog wel in beroep gaan tegen de straf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

the student 20 september 2019 om 08:23

Dat is nog een forse straf voor verduistering voor de boekhoudster. Menigeen komt weg met minder. Nu rest de vraag of de miljoenen ( of een deel ervan ) ook nog zijn teruggevonden. Anders is het 8 jaar wachten voor Laura alsnog naar een tropisch eiland vertrekt.

Toch jammer dat je als Mr Acquarone zes jaar vastzit aan constant terugkerende stress voor iets wat je niet gedaan hebt.

Paling99 20 september 2019 om 11:16

Het vervelende voor Mr. Acquarone is dat dit soort berichten gauw in de vergetelheid raken en dat de berichten van zijn ontslag en vermeende fraude nooit worden vergeten. Ondanks vrijspraak zal hij altijd herinnerd worden als een man die fraude heeft gepleegd en zichzelf nog tot in de lengte van jaren zal moeten verdedigen bij mensen die niet alle feiten weten. Dan zullen er ook nog altijd mensen zijn die zeggen “waar rook is is vuur”ondanks een complete vrijspraak voor Mr. Acquarone.

SnellePelle 20 september 2019 om 19:40

Je verwacht het niet hè!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair