Voorbeschouwing: Etappe 7 Vuelta a España
vrijdag 4 september 2009 om 19:11

Voorbeschouwing: Etappe 7 Vuelta a España

Morgen staat de eerste echte krachtmeting van de favorieten op het programma. De renners krijgen een tijdrit van dertig kilometer voorgeschoteld in en rond Valencia. Fabian Cancellara is samen met Bert Grabsch één van de grote favorieten, maar een outsider kan zo maar winnen wanneer het opeens gaat regenen.

Etappe 7: Valencia-Valencia (30,3 km; I.T.T.) 5/9
Vandaag staat er een individuele tijdrit rond Valencia op het programma en net als in Assen zullen de start en finish gevestigd zijn op een TT-circuit. In deze 7de rit zullen waarschijnlijk de eerste echte schiftingen in het klassement plaatsvinden. Dit als gevolg van de lengte (30km) en niet van de zwaarte van het parcours, want dat is namelijk platvlak. Het parcours is niet bepaald spannend, de renners rijden vanaf Valencia naar El Saler en weer terug over de andere helft van de weg.
Profiel

Mijn favorieten
Twee van de beste tijdrijders van de wereld doe mee aan deze Ronde van Spanje. Bert Grabsch en Fabian Cancellara hebben allebei al vaak bewezen de beste te zijn op hun discipline. Het belooft dan ook spannend te worden morgen omdat het parcours (vlak) zeer geschikt is voor Grabsch. De Duitser moest het in de Tour afleggen tegen Cancellara omdat de eerste tijdrit te kort was voor hem en bij de tweede leek hij vermoeid. Nu is het nog vroeg in de ronde en zijn er geen zware ritten geweest, Grabsch is dus één van de favorieten.

Fabian Cancellara wist dit seizoen alleen al vijf keer een tijdrit/proloog te winnen, in zijn carrière was hij al 29 keer de snelste in de race tegen de klok. Voor de Zwitser is nog één extra reden om morgen te winnen. Hij kan namelijk met een goede tijdrit de leiderstrui overnemen van de Duitser André Greipel en dat is gezien de tijdrit capaciteiten van de Duitser helemaal niet onmogelijk. Het belooft dus een strijd tussen de titanen te worden morgen in Valencia.

De klassementsmannen zullen ook hun best doen, maar de kans dat ze de etappezege halen is niet groot. Overmorgen wacht hen namelijk al weer de eerste bergrit van deze Ronde van Spanje. Cadel Evans en Samuel Sanchez hebben heeft goede tijdrit in de benen en kunnen zo tijd gaan pakken op de betere klimmers. Ook Alexander Vinokourov moet niet vergeten de wonnen, de Kazach werd laatst nog Aziatisch kampioen tijdrijden.

En natuurlijk zijn er elke etappe ook nog een aantal outsiders. Mannen die door een goede dag en/of veranderende weersomstandigheden plots een mooie zege behalen. Koos Moerenhout, hij reed al sterke tijdritten dit jaar, Svein Tuft, David Millar, Lars Boom, Jens Mouris, Lieuwe Westra, Tom Danielson, Ignatas Konovalovas en Stijn Devolder. Misschien wordt de verrassing wel een klassementsman zoals Ivan Basso, en Alejandro Valverde. De twee zijn geen slechte tijdrijders en met een superdag staan ze morgenmiddag zo maar op het hoogste treetje van het podium.

Mijn favorieten
**** Fabian Cancellara
*** Bert Grabsch, Cadel Evans
** Alexander Vinokourov, David Millar, Samuel Sanchez
* Lieuwe Westra, Svein Tuft, Lars Boom, Stijn Devolder

Startlijst

RIDE Magazine