Voorbeschouwing Dwars door Vlaanderen

dinsdag 24 maart 2009 om 08:39

Morgen start de Vlaamse wielerweek met Dwars door Vlaanderen, daarna volgen de E3 Prijs Vlaanderen, de Brabantse Pijl, de Driedaagse van De Panne-Koksijde en als klap op de vuurpijl: de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar was het de Fransman Sylvain Chavanel die solo aankwam in Waregem.

De start van Dwars door Vlaanderen is in Roeselaere en 200 kilometer later finishen de renners in Waregem. Onderweg krijgen de renners twaalf hellingen voor de kiezen, die zeker niet makkelijk zijn. Voorbeelden van die beklimmingen zijn de Oude Kwaremont, de Kalhoveberg en de Nokereberg.

Vorig jaar liet Sylvain Chavanel een sterk staaltje zien, de Fransman reed in verschrikkelijk slecht weer naar de overwinning. Hij kwam uiteindelijk om solo over de streep nadat hij zich de laatste 50 kilometer in de voorste linies had laten zien.

Dit jaar staan er ook weer een aantal toppers aan de start. Quick-Step heeft een zeer sterke selectie afgevaardigd met mannen als Tom Boonen, Stijn Devolder en de winnaar van vorig jaar Sylvain Chavanel. De andere Belgische ProTour-ploeg, Silence-Lotto, heeft ook een van haar sterkste selecties gestuurd. Bij Silence-Lotto wachten ze nog altijd op de eerste zege van het seizoen, Greg van Avermeat, Jurgen Roelandts of Leif Hoste zou daar morgen voor moeten zorgen.

Drie Nederlandse ploegen staan aan de start: Rabobank, Skil-Shimano en Vacansoleil. Rabobank staat met een groot deel van de klassiekerploeg aan de start, die zich dit seizoen al een aantal keer goed heeft laten zien. Vacansoleil zal starten met de winnaar van 2002 Baden Cooke maar heeft met Hoogerland en Leukemans ook nog andere troeven. Skil-Shimano heeft als mogelijke kanshebbers Tom Veelers en Floris Goessinen, maar misschien is het voor hun toch te zwaar.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de buitenlandse ploegen; wat te denken van Cervélo, dat met Haussler start of Katusha met Pozzato, Steegmans en McEwen. Veel mensen kijken ook uit naar Frank Vandenbroucke, die dit jaar zijn rentree maakt in het peloton. De Belg wil zich dit seizoen laten zien en daar wordt het nu toch wel tijd voor.

De wedstrijd zal live te volgen zijn bij onze Zuiderburen op Sporza, waarschijnlijk zal er op deze site ook weer een topic over worden geopend zodat daar nog eventuele livestreams/livetickers geplaatst kunnen worden.

Deelnemerslijst

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair