Parcours Milaan-San Remo, Ronde van Burgos

dinsdag 28 juli 2020 om 09:05
Parcours Milaan-San Remo, Ronde van Burgos

© Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de problemen rond het parcours van Milaan-San Remo en de Ronde van Burgos

Sneuvelen er hellingen in Milaan-San Remo?

Vandaag houdt RCS, de organisator van Milaan-San Remo, een meeting met enkele burgemeesters uit Ligurië. Niet iedereen ziet het immers niet zitten om volgende week zaterdag de straten af te sluiten voor het eerste monument van het seizoen. De reden is dat dit een belangrijke weekenddag is voor het toerisme langs de Ligurische kust.

Voor alle duidelijkheid: er zijn geen problemen wat betreft de finale, vanaf de Cipresssa. Het zou wel zomaar kunnen dat de Capo Mele, de Capo Cervo en/of de Capo Berta sneuvelen.


Peloton Vuelta a Burgos is officieel coronavrij

Zoals voorzien werd 72u voor de start van de Ronde van Burgos het volledige deelnemersveld getest op Covid-19. Niemand is besmet, zodat het volledige peloton een ‘go’ krijgt om deze namiddag van start te gaan.


Dit artikel delen:

3 Reacties

DeHof 28 juli 2020 om 10:54

Als je door het binnenland naar San Remo rijdt in plaats van dat klotestuk langs de kust, dan kan je volgens mij aardig wat andere klimmetjes meepakken…

Als je gek doet en je rijdt van Milaan via Turijn en Cuneo naar beneden, dan hangt er op de Cipressa geen sprinter meer aan. Het is wel ook 20-30 km om. En dat is ook wel aardig killing erbovenop.

KnightBiker 28 juli 2020 om 11:27

+ 1 tenzij de cipressa & poggio geschrapt worden denk ik niet dat een alternatief parcours de koers makkelijker maakt.

Jacco van Stierop 28 juli 2020 om 12:36

Het karakter en de charme van deze koers is dat de renners van verschillend allooi gedurende meer dan 250 km alles moeten opkroppen alvorens zij hun plan ten uitvoer proberen te brengen. Ga je naar San Remo via het bergachtige achterland dan krijg je een totaal andere wedstrijd.
Wellicht minstens net zo leuk, maar het is wel karaktermoord.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair