Volta ao Algarve, INEOS Grenadiers, Kamil Małecki

maandag 21 december 2020 om 12:00
Volta ao Algarve, INEOS Grenadiers, Kamil Małecki

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het toegetakelde wagenpark van INEOS Grenadiers en Kamil Małecki

Volta ao Algarve
De Ronde van de Algarve kan rekenen op flinke belangstelling. Maar liefst dertig niet-Portugese teams hebben namelijk aangegeven de etappekoers te willen rijden, zo stelt de organisatie in een communique.

De organisatie maakte niet bekend om welke teams het precies gaat, maar hier zitten een flink aantal, zo niet alle WorldTour-ploegen bij. Afgelopen jaar stonden er liefst 12 WorldTour-teams aan het vertrek van de Portugese meerdaagse, die werd gewonnnen door Remco Evenepoel.

De Portugese wielerbond zal de komende weken kiezen welke ploegen de wedstrijd van 17 tot en met 21 februari mogen rijden.


INEOS Grenadiers
Vier mensen hebben zich afgelopen weekend uitgeleefd op het wagenpark van INEOS Grenadiers. In het Oost-Vlaamse Deinze, waar het service course van de ploeg zich bevindt, werden zes wagens beschadigd. Vier ploegwagens en twee vrachtwagens werden beklad met spuitbussen of ingepakt met folie, meldt de VRT.

Vier daders werden zaterdagavond op heterdaad betrapt en zijn aangehouden. Het zou gaan om milieuactivisten die protesteerden tegen de petrochemiegigant.


Kamil Małecki
Kamil Małecki verblijft momenteel in een Pools ziekenhuis om te herstellen van een bekkenbreuk en een gebroken sleutelbeen. John Lelangue stak de 24-jarige Poolse coureur het voorbije weekend een hart onder de riem. De CEO van Lotto Soudal vertelde onder meer dat hij het vertrouwen heeft dat Małecki sterker terug zal komen.

Lelangue was echter niet de enige die een gebaar maakte richting Małecki, zo is te zien in een tweet van Lelangue. De organisatie van de Ronde van Polen heeft namelijk speciale t-shirts laten bedrukken. Tijdens een zondagse trainingsrit werd hiermee gereden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vinyakke 21 december 2020 om 13:52

Valse start bij Lotto: verschaeve en malecki al in de lappenmand nog voor we de winter door zijn…

0
Sephiroth 21 december 2020 om 14:10

wbt INEOS: milieu activist of niet, kapotmaken en beschadigen levert je netto niks op. Het kost je enkel extra belasting voor het milieu. Jammer dus, dat ze tegen INEOS willen demonstreren snap ik in deze tijden prima, maar doe het dan milieuvriendelijk…

wbt Malecki: balen voor hem, maar de ronde van Polen heb ik het niet zo op.

0
jappe666 21 december 2020 om 14:56

En als je het dan toch doet, doe het dan op auto’s van INEOS zelf, en niet op die van het gelijknamige wielerploegje. De sponsor zelf voelt hier immers helemaal niets van. Meer zelfs, het heeft hen enkel weer wat gratis publiciteit opgebracht.

0
Frank V 21 december 2020 om 15:06

Ironisch genoeg zijn spuitbussen en plastic verspillen net milieuonvriendelijk. En alles wat beschadigd is, wordt ook weer vervangen. Eventueel mbh van natuurbronnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone