Volta ao Algarve eindigt met een individuele tijdrit

zaterdag 9 november 2019 om 08:46
Volta ao Algarve eindigt met een individuele tijdrit

foto: Cor Vos

De Volta ao Algarve, traditiegetrouw een van de eerste meetpunten voor de klassementsrenners, heeft vorm gegeven aan de route van de komende editie. Net als afgelopen jaren zijn de bergetappes naar Fóia en Malhão de scherprechters op het etappeschema. Ditmaal is de individuele tijdrit naar de slotdag opgeschoven.

De strijd om de eindzege in Portugese rittenkoers, die deel uitmaakt van de nieuwe UCI ProSeries, belooft er opnieuw eentje te worden tussen de klassementsrenners met twee etappes met aankomst bergop en een individuele chronorit over twintig kilometer. De overige ritten zijn de sprinters op het lijf geschreven.

De eerste etappe gaat over ruim 200 kilometer en biedt kansen voor de sprinters. In Lagos waren de afgelopen twee edities van de Volta ao Algarve de Nederlanders aan het feest met Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen. Kunnen zij, of een van hun landgenoten, opnieuw toeslaan? Op de tweede dag ligt de aankomstlijn op Fóia (8 km aan 6,3%), het hoogste punt van de Algarve. Voordat de klimmers daar aankomen, hebben zij de beklimmingen naar Alferce en Pompa (3,9 km aan 7,1%) al in de benen. De klim naar Pompa ligt bovendien op slechts zeven kilometer van de voet van de klim naar Fóia.

Via opnieuw een sprintersetappe bereikt de rittenkoers het allesbeslissende slotweekend met eerst de bergrit naar Malhão (2,5 km aan 9,9%). Deze locatie was vorige jaren nog het decor van de ontknoping van de Portugese wedstrijd, maar ditmaal volgt er nog een individuele tijdrit. Rond Lagoa is dezelfde route uitgerekend als de afgelopen twee jaar, toen Geraint Thomas en Stefan Küng er de winst pakten. Hier kennen we na vijf etappes de opvolger van Tadej Pogačar, die vorig jaar de winst pakte. De Volta ao Algarve wordt gehouden van 19 tot en met 23 februari.

flag-pt Volta ao Algarve 2019 (19-23 februari)
Etappe 1: Portimão – Lagos
Etappe 2: Sagres – Fóia
Etappe 3: Faro – Tavira
Etappe 4: Albufeira – Malhão
Etappe 5: Lagoa – Lagoa (20,3 km, tijdrit)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair