Vollering: “We hebben alles geprobeerd, maar Annemiek was de sterkste”

zondag 24 april 2022 om 13:57
Vollering: “We hebben alles geprobeerd, maar Annemiek was de sterkste”

Vollering (links) sprint naar een derde plek - foto: Cor Vos

Demi Vollering eindigde vandaag, voor de vijfde keer dit voorjaar, op het podium van een grote klassieker. De renster van SD Worx ging vol voor de zege in Luik-Bastenaken-Luik, maar moest onderweg haar meerdere erkennen in Annemiek van Vleuten en kwam uiteindelijk als derde over de streep.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Na afloop keek Vollering, vorig jaar nog de beste in Luik, met de NOS terug op haar wedstrijd. “Het lukte mij vandaag niet. De ploeg deed echt superveel werk en we hebben alles geprobeerd, maar Annemiek was de sterkste. In de laatste wedstrijden kon ik haar wiel houden, maar vandaag was ze supergoed en ik was voor mijn gevoel een tikkeltje minder. Dat zijn een paar procentjes en dan rijdt ze weg.”

Vollering hoopte in de finale Van Vleuten weer bij te benen, maar die laatste wist in tijdritmodus naar de overwinning te soleren. “In de achtervolging deed Cavalli een paar zwakke beurtjes. Zij was vandaag ook een favoriet en ik vond dus dat ze eveneens moest werken. Ze deed dan vervolgens wel weer een beurt, maar vervolgens was het toch weer afwachten. Je moet alleen niet afwachten, je moet op dat moment voor de volle 100% rijden.”

“Sommige rensters lopen zich dan toch te sparen voor een podiumplek”, vervolgt Vollering. “Voor mij telt alleen de eerste plek, al kan ik ook wel blij zijn met een podiumplaats. Ik wilde vandaag winnen, maar Annemiek was veruit de sterkste.” Weer een ereplaats dus voor Vollering, maar toch kijkt ze tevreden terug op haar voorjaarscampagne. “Ik heb niks te klagen. Ik stond in bijna elke wedstrijd op het podium en de ploeg heeft ook een heel mooi voorjaar gehad.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Murcia 24 april 2022 om 14:09

Cavalli deed zwakke beurtjes omdat die volgens mij gewoon op was. Voor de rest deel ik haar analyse, van Vleuten was te goed vandaag. Voor Demi rest de conclusie dat ze een goed voorjaar draaide maar alleen winnen in de Brabantse Pijl is wat weinig voor een renster met haar mogelijkheden. De ploeg kan echter wel tevreden zijn, Kopecky heeft haar groei doorgezet en met de aanwinsten blijven ze dominant. Maar gelukkig fietsen er ook nog wel eens eenlingen door het blok heen.

0
Michelangelo 24 april 2022 om 14:13

@Murcia,
Ik heb meer vertrouwen in de analyse van Vollering (die er naast reed) dan in die van jou.
Er werd m.i. door een aantal mensen (inclusief Vollering zelf) gekoerst op 95%. “Als jij niet 100% rijdt, doe ik dat ook niet”. Cavalli, Longo Borghini, Vollering: te vaak kleine kopbeurten. Vergelijk dit eens met TJV in de eerste etappe van PN, daar werd in een groepje echt aan 100% gereden. Dat ziet er heel anders uit.

0
Murcia 24 april 2022 om 14:26

Vollering zegt zelf dat Annemiek te sterk was, dus in mijn ogen niks anders dan ik zelf heb gezegd. Cavalli was gewoon op en de rest gaat in een loodzware koers waarin je bergop niet mee kon niet opeens de paar kilometer per uur sneller rijden tegen de Olympisch kampioen tijdrijden die nodig is. Te vaak wordt naar mijn mening de kracht van achtervolgende groepjes overschat. Daarbij komt dat Annemiek een tweetraps raket had afgevuurd, eerst op de Redoute waardoor de rest al moest terugkomen en dus kracht verspeelden die zij bij de tweede aanval al niet meer konden gebruiken. Nope, ik blijf bij mijn analyse.

0
LookProRideSlow 24 april 2022 om 14:11

Nou… dit laat niet veel reflectie zien. Want wellicht zouden ze een keer kunnen meerijden in een ontsnapping met van Vleuten? Hoeft niet eens voor 100% te zijn. Honsinger zat hiervoor in een zetel.

0
Dion 24 april 2022 om 14:22

Gaat iemand van sd Worx nu klagen dat er niet gereden wordt? Ze rijden het hele jaar al als laffe herders achter van Vleuten aan.

0
Westfalen 24 april 2022 om 17:00

Van Vleuten denkt dat zelf anders over. Dit is gewoon het spel.

0
Pol 24 april 2022 om 17:00

Ze worden niet voor niets in het vrouwen peloton de PATTEX ploeg genoemd.

0
Mwielerfan 24 april 2022 om 14:34

Bizar dat ze zegt dat andere 200% moeten geven terwijl ze zelf hele voorjaar spaart. Verklaard ook een hoop waar de tactisch zwakke nl ploeg vandaan komt, als vollering en haar mentor ploegleider zo denken

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone