Vliegtuig Wout van Aert na uren boven Atlantische oceaan terug gekeerd
Foto: Raymond Kerckhoffs
Raymond Kerckhoffs woensdag 7 september 2022 om 06:45

Vliegtuig Wout van Aert na uren boven Atlantische oceaan terug gekeerd

Wout van Aert heeft een lange vertraging gekend tijdens zijn trip naar de Canadese WorldTour-wedstrijden in Quebec en Montréal. Samen met onder anderen Jasper Stuyven verkoos de kopman van Jumbo-Visma een rechtstreekse vlucht van Parijs naar Quebec in de hoop zo sneller in het hotel te arriveren dan met de chartervlucht van de organisatie op Montréal. Het vluchtschema kwam echter helemaal niet uit.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Air France-vlucht AF352 vanuit vliegveld Charles de Gaulle naar Quebec vertrok met ruim een uur vertraging. Toen het toestel al zo’n twee uur in de lucht was en diverse cirkels boven de Atlantische Oceaan had gemaakt, meldde de gezagvoerder dat ze moesten terugkeren naar Brest om te tanken.

Door de in Parijs opgelopen vertraging moest de vlucht opnieuw toestemming van de autoriteiten in Londen krijgen om de oceaan over te steken. Dit duurde zo lang dat het toestel uiteindelijk niet meer genoeg brandstof had om de oversteek te maken en de bemanning besloot om voor de zekerheid bij te tanken in Brest.

“Het vluchtplan was in orde, maar de toestemming duurde ditmaal extreem lang”, liet een lid van de crew van Air France aan WielerFlits weten, dat eveneens op deze rechtstreekse vlucht van Parijs naar Quebec zat

In Brest stond de Airbus 330 bijna anderhalf uur aan de grond om bij te tanken. Alle passagiers konden wel in het toestel blijven. Om u even voor half zeven kon de Airbus weer opstijgen. Ruim vier uur later dan de vertrektijd vanuit Parijs van 13.25 uur. “Zoiets heb ik nog nooit mee gemaakt”, zei Van Aert.

Het bood de twee Belgische renners de mogelijkheid om de laatste dertig kilometer van de Vuelta-rit nog te kijken waar Stuyven zijn ploegmaat Mads Pedersen zag winnen. “Zonder deze tussenstop hadden we deze finale toch gemist”, bleef Van Aert positief ondanks de vertraging.

Foto: Cor Vos

Nee, druk over de vertraging maakten de renners zich niet. “Dan maar straks een uurtje langer in het vliegtuig slapen”, bleven beide Belgen relaxed onder de urenlange vertraging.

Uiteindelijk werd Quebec om 18.45 uur lokale tijd bereikt, terwijl de oorspronkelijk aankomsttijd op 14.55 uur stond. Vanuit het vliegveld waren de renners echter binnen een half uurtje in het hotel. Vrijdag staat de GP Quebec op het programma, terwijl zondag de GP Montréal wordt verreden.

Van Aert en Stuyven vertrekken na Montreál via Vancouver en Sydney naar de WK wielrennen in Wollongong.

 
27 Reacties
Sorteer op:
7 september 2022
Past in de categorie: "Van Aert ging zondagochtend om 7u naar de bakker om de grote menigte voor te zijn. Bij aankomst bleek er al 15 man in de rij te wachten. 'Zoiets heb ik nog nooit mee gemaakt' zei Van Aert. 'Gelukkig heb ik de laatste 4 koffiekoeken nog kunnen bemachtigen' bleef Van Aert positief ondanks de vertraging."
7 september 2022
Oke, 4 uurtjes vertraging dus. Vervelend, maar geen ramp. Ook niet voor de voorbereiding lijkt me.
7 september 2022
Ik dacht eerst, wat is dit nou voor nieuws. Komt vaak genoeg voor. Maar als je het hele verhaal leest, is het best bizar. Nogsteeds twijfelachtig of het nieuwswaardig is voor deze site, maar ik kan dit inkijkje in de bizarre reis wel waarderen.
  7 september 2022
  Haha, ik moet zeggen dat ik toch ben blijven hangen bij: “wat is dit nou voor een nieuws.”
  7 september 2022
  Als ik het bericht zo lees, zat WF zelf aan boord van de vlucht en werden zij daar geinformeerd door het crewlid van KLM? Mooie en makkelijke manier om een scoop te scoren natuurlijk. Niets mis mee.
  7 september 2022
  Ja het is suf, maar de Telegraaf is nog altijd een van de grootste kranten van Nederland. Dus er is publiek voor dit soort berichten. Dat ziet WF niet verkeerd. Hoewel de keerzijde natuurlijk is dat er mensen afhaken als dit de overhand krijgt.
7 september 2022
Adri zijn invloed gaat verder dan ik dacht.
7 september 2022
Na uren teruggekeerd en dan toch maar vier uur vertraging. Het zou veel meer over dat wonder moeten gaan.
7 september 2022
Wat zei Wout over de lompe val van Roglic?
  7 september 2022
  Daar zal hij flink van balen vermoed ik. Het is immers alom bekend dat Primoz elk WK weer, de ballen uit de broek rijdt voor onzen Wout.
  7 september 2022
  Ja gek dat dit niet in het artikel staat, wel blij dat ze de finale hebben kunnen zien maar er wordt met geen woord gerept over de val, laat staan over die leegloper! ;-)
7 september 2022
De titel klinkt alsof hij niet in Canada is geraakt - maar hij heeft gewerkt, ik heb geklikt en gelezen!
7 september 2022
Moet het Wielerflits nageven. Dit is absoluut niet nieuwswaardig, maar toch zitten we bijna aan 30 reacties van lieden die toch eens een kijkje moesten komen nemen (mezelf inbegrepen). Well played
7 september 2022
Is hij behalve brommer nu ook vliegtuig? Dat belooft wat voor het WK.
7 september 2022
Alvast een voorproefje voor het WK.
7 september 2022
Vier uur vertraging, wat bizar!!!
7 september 2022
"Vliegtuig Wout van Aert na uren boven Atlantische oceaan terug gekeerd richting Canada nadat het teruggekeerd was naar Frankrijk."
  7 september 2022
  “Vliegtuig Raymond Kerckhoffs met aan boord toevallig ook Wout van Aert na uren boven Atlantische oceaan terug gekeerd richting Canada nadat het teruggekeerd was naar Frankrijk.” :P
7 september 2022
Vier uur vertraging. Thoughts and prayers
7 september 2022
Leuk om het vliegtuigritje te zien
  Leuk ! profiel is een meeuwekop met een wratje op z'n neus. (vrij naar vormfietsen op Strava. Piloot zal dit wel als experimentje hebben gedaan. Best goed gelukt trouwens).
7 september 2022
Zijn dat een beetje matties, Jasper en Wout?
  7 september 2022
  Dikke matties ja. Zoeken elkaar geregeld op voor een trainingsritje of een koffie
7 september 2022
'Hond Ventoso poept half op stoep, half op straat' Ik vraag me af hoe zo'n journalist zich exact voelt wanneer je iets als dit schrijft. Verder is het natuurlijk karma dat dit soort ellende je overkomt wanneer je anno 2022 nog naar die gruwelijke, Canadese koersen af durft te reizen.
  7 september 2022
  Jou zien we vrijdag en zondag dus niet voor de buis?
  7 september 2022
  Hangt er van af of ik een masochistisch momentje mee ga maken van het type 'Argh, als ik al die Belgische kranten doorlees erger ik me zo aan de verering , boehoehoehoe'

Reacties zijn gesloten.