Visbeek over teleurgestelde Matthews: “Misschien te veel krachten geïnvesteerd”

woensdag 10 juli 2019 om 19:43
Video

Minutenlang stond Michael Matthews voorovergebogen over het stuur van zijn fiets, nadat hij de vijfde Touretappe had besloten op plaats zeven. Extreme teleurstelling maakte zich van hem meester, nadat zijn ploegmaats hard voor hem hadden gewerkt.

“Vandaag hebben we veel krachten geïnvesteerd, misschien te veel als je het achteraf bekijkt”, zei Sunweb-ploegleider Aike Visbeek na afloop voor de camera van WielerFlits. Zijn ploeg nam vroeg het heft in handen in de finale door op kop van het peloton te gaan rijden. “Dat was met opzet. Op de laatste klim verwachtten we aanvallen. Door de koppositie te nemen konden we ons eigen tempo rijden en het peloton onder controle houden.”

“We begonnen net te vroeg met Lennart Kämna, want het was mooi geweest als hij op het vlakke zijn ding had kunnen doen en Michael in positie had kunnen houden. Nico (Nicolas Roche, red) had hem dan kunnen afzetten. Het pakte anders uit. Nico raakte Michael kwijt en daar betaalden we een hoge prijs voor”, blikte Visbeek terug. Het zorgde voor een flinke teleurstelling bij de Australiër, die zijn zinnen had gezet op de etappezege.

“Hij is dan extreem en intens verdrietig. Andere gooien met een helm. Dit is begrijpelijk na zo’n dag. Dit hebben we al vaker gezien. Michael is iemand die zich helemaal leeg rijdt voor resultaten, echt een karakterman. Als de ploeg zo voor hem heeft gewerkt, raakt hem dat heel erg. Het is een kerel. Hij zal straks wel bijkomen en het woord nemen in de bus om de jongens te bedanken. We zitten goed in de wedstrijd, maar dit is een teleurstelling”, aldus Visbeek.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

EricV 10 juli 2019 om 19:53

een vlakke finish dan legt hij nooit sagan erop. Ik snap dat ze iets moeten proberen maar dit hadden ze toch echt aan bora moeten overlaten dan had hij in de laatste meters nog wat mannetjes

pirazzi 10 juli 2019 om 19:54

Morgen een nieuwe kans met Kelderman!

assen 10 juli 2019 om 19:56

Had het hem gegund.

Hoe zou het met Kelderman zijn? Zal hij morgen VOOR of NA Kruijswijk over de finish komen?

Dr. Corné 't Glansarm 11 juli 2019 om 00:33

Waarschijnlijk net als Bennett ruim voor Kruijswijk, de laatste verwacht ik zeker niet bij de eerste 30 morgen (heb het profiel van de slotklim nog eens goed bekeken)

S. Morgenstern 10 juli 2019 om 20:08

Voor degene die zich interesseren in de kansen van Kelderman: hij wordt nu aan het werk gezet voor Kamna en Roche.

ChefSpijker 10 juli 2019 om 23:09

Maar heeft zich ook niet helemaal leeg gereden, want kon daarna gewoon in het peloton aanpikken en in de laatste vlakke kilometers nog een paar kopbeurten doen. Gezorgd voor een strak tempo op het lastigste deel van de slotklim. Daar is hij ook gewoon de beste pion voor.

Romāns Vainšteins 10 juli 2019 om 20:13

Ik mag de koersbeleving en het lijdend vermogen van die Matthews wel. Maakt vaak foutjes en regelmatig in de kreukels maar knokt altijd door., dat zit er echt diep in bij die gast.

Samlambeej 10 juli 2019 om 22:41

Wat is het verschil tussen Matthews en Sagan?
Wielergogme

Schollekop 10 juli 2019 om 20:14

Niet bepaald slim gespeeld van Sunweb. Zouden ze weleens gehoord hebben van ‘eerst het bordje van de anderen leegeten’?

Mountainking 10 juli 2019 om 20:18

“Vandaag hebben we veel krachten geïnvesteerd, misschien te veel als je het achteraf bekijkt”
Vooraf ook. Kelderman kopwerk laten verrichten. Pfff.

Stoempen 10 juli 2019 om 20:25

Ze hebben misschien wel te weinig geïnvesteerd als er nog 70+ man aan blijven hangen ..

jp.vanoosterhout 10 juli 2019 om 21:22

nou als ze nog harder hadden gereden hadden ze misschien nog 1 of 2 sprinters eraf gereden,maar dan blijven er nog 4 of 5 over en hadden ze matthews ook meer pijn gedaan,ze hadden na die beklimming minder werk moeten doen om hun kopman misschien beter te ondersteunen in de sprint !

KennyKlimmen 10 juli 2019 om 21:41

Ben het met Aike eens. Vind echt dat ze met goede moraal rondfietsen. Hoop echt dat ze loon naar werken krijgen.

Mwielerfan 10 juli 2019 om 22:10

Ik vind de keus wel logisch van sunweb. Door het hard te maken maakt Matthews meer kans tegen Sagan. Alleen was het niet hard genoeg om er echt veel af te rijden en wel te hard voor sunweb zelf. Als ploeg dus niet goed genoeg voor deze tactiek vandaag?

coenj 10 juli 2019 om 22:12

Ze hebben Matthews niet goed klaar gestoomd. Die komt dit jaar niet in de buurt van groen. Ik denk ook dat etapoe winst er niet inzit.

Samlambeej 10 juli 2019 om 22:54

Kamna leek vandaag in een keer helemaal terug. Klasse vergaat niet.

west 11 juli 2019 om 09:01

Verdrietig nog wel… Niet boos of geprikkeld of teleurgesteld; maar extreem en intens verdrietig.

Headlines

Materiaalzone

Populair