Visbeek motiveert programma Girmay: “Investeren in de toekomst, al kan hij verbazen”
foto: Cor Vos
vrijdag 20 januari 2023 om 15:20

Visbeek motiveert programma Girmay: “Investeren in de toekomst, al kan hij verbazen”

Aike Visbeek heeft op de teamvoorstelling van Intermarché-Circus-Wanty het programma van Biniam Girmay gemotiveerd. Visbeek noemt de keuze van Girmay om Parijs-Roubaix te rijden een “investering in de toekomst”.

“Hij gaat profijt hebben van alle wedstrijden. Nu is hij misschien nog te licht voor Roubaix, maar het gaat om het totaalplaatje. Deze wedstrijd is enorm goed voor zijn ervaring op de fiets. Als er volgend jaar een Roubaix-etappe in de Tour zit, dan heeft hij wel Roubaix al in de benen. Daarnaast is het ook een persoonlijke droom van Biniam om Roubaix te rijden.”

“Maar zeg niet dat hij het niet goed gaat doen in Parijs-Roubaix. Wij zien er ook een sportief voordeel in door hem mee te nemen. Biniam heeft ons wel vaker verbaasd, zo zagen we vorig jaar ook al in Gent-Wevelgem”, eindigt hij.

Girmay rijdt naast Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France ook nog de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race en Tirreno-Adriatico.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2023 16:13
Hup Bini! Mooi programma ook zeg, exact waar je hem wil zien.

Als PR een wat schuchtere uitgave wordt zoals toen Degenkolb won: waarom zou hij dan er niet bij zitten?
    20 januari 2023 16:39
    Sprinten voor winst tegen pakweg De Lie op de vélodrome - het is onwaarschijnlijk maar wel realistisch. Zoals Thibau Nys onlangs zei over een medaille halen op het BK, iets wat hij dan ook gewoon klaarspeelde.

Reacties zijn gesloten.