Vingegaard voert Jumbo-Visma aan in Ronde van Lombardije

vrijdag 7 oktober 2022 om 10:32
Vingegaard voert Jumbo-Visma aan in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma start met Jonas Vingegaard als kopman aan de Ronde van Lombardije. Het zal tevens de laatste koers van dit seizoen zijn voor de 26-jarige Deen. Vorige week keerde hij voor het eerst sinds zijn overwinning in de Tour de France terug in koers in de CRO Race, waar hij twee etappes won en de eindoverwinning in de laatste etappe door zijn vingers zag glippen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Ploegleider Addy Engels heeft dan ook veel vertrouwen in de vorm van Vingegaard, die vorig jaar veertiende werd in de Italiaanse klassieker. “Jonas heeft laten zien fysiek prima in orde te zijn. Hij zit goed in zijn vel. Tijdens de verkenning zag het er ook allemaal relaxed uit met een aantal goede inspanningen”, aldus de Nederlander.

Engels verwacht een zeer lastige wedstrijd. “Wat vorig jaar de finale was krijgen we nu al in het begin. Dat zal meteen lastig worden”, vertelt ploegleider Addy Engels. “Het middengedeelte is op papier nu een stuk makkelijker en de finale wordt traditiegetrouw superzwaar. Ik verwacht dat er weer een kopgroep vooruit zal rijden en dat de favorieten pas in de finale tevoorschijn komen.”

Ook blikt Engels vooruit op het koersverloop. “Op de eerste passage van de San Fermo gaat het ontploffen. Het is zaak dat we op de Civiglio nog één of twee renners naast Jonas hebben. Daarna is het aan hem en zal een selecte groep topfavorieten gaan uitvechten wie er met de winst vandoor gaat”, besluit hij.

De Tourwinnaar zal onder andere bijgestaan worden door de Nederlanders Robert Gesink, Sam Oomen, Koen Bouwman en Gijs Leemreize. Op papier zouden zij in staat moeten zijn om Vingegaard tot diep in de finale te ondersteunen. Wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss en Chris Harper vervolledigen de sterke selectie.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma flag-it Ronde van Lombardije (8 oktober)
flag-dk Jonas Vingegaard
flag-no Tobias Foss
flag-nl Robert Gesink
flag-au Chris Harper
flag-nl Sam Oomen
flag-nl Gijs Leemreize
flag-nl Koen Bouwman

Dit artikel delen:

11 Reacties

Reutemeteut 7 oktober 2022 om 11:07

Nou Bouwman, sluit dat Italiaanse jaar maar mooi af.

1
Geel Zwarte Bril 7 oktober 2022 om 11:14

Dat zou mooi zijn, is snel zat.

1
Ypuh 7 oktober 2022 om 11:17

Sterke selectie van Jumbo hoor. Hoop dat ze het spannend kunnen maken!

1
Angelo Pauwels 7 oktober 2022 om 11:52

Jonas Vingegaard staat op plaats 185 in het UCI klassement voor 1dags koersen. Het zou mij sterk verbazen als hij zou meespelen voor de zege.

1
Panamaman29 7 oktober 2022 om 12:18

Vignegaard reed dit jaar idd slecht in de 1 dagskoersen maar was vorig jaar in dienst van roglic in LBL en lombardije best wel prima en de ronde van emilia echt heel sterk, dus dat ie niet zo hoog staat in de rangelijst van de 1 dagskoersen maakt hem er niet per definitie slecht in.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2022 om 12:19

Hoeveel eendaagsen heeft Vingegaard voor eigen rekening gereden? 1?

0
Angelo Pauwels 7 oktober 2022 om 12:23

Er zijn ook verschillende ronderenners geweest in het verleden die nooit echt goed waren in eendaagsen. Misschien is Vingegaard ook zo een renner. De intensiteit en de lengte van het eendagswerk is niet voor iedereen.

0
Ronellenfitsch 7 oktober 2022 om 12:24

Hij reed enkel de Drome Classic voor een uitslag en die won hij, dus?

1
YogiBear 7 oktober 2022 om 13:19

Heeft natuurlijk ook deels met doelen en opbouw van het seizoen te maken. Zo heeft Pogacar 12 eendaagskoersen gereden en Vingegaard slechts vijf.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2022 om 13:25

Volgens mij reed hij Luik als kopman, maar dat was zo’n koers waar niemand echt om de winst meedeed. Ja, Powless iets van 3 millisecondes.

0
Murcia 7 oktober 2022 om 11:26

Goede ploeg maar uiteindelijk wordt het toch weer een man tegen man gevecht tussen de sterren. Benieuwd of Jonas nu wel in een klassieker die topvorm heeft.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone