Vingegaard gemotiveerd voor O Gran Camiño: “Maar is wel een opstartronde”

donderdag 23 februari 2023 om 10:44
Video

Vandaag zien we in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño het seizoendebuut van Jonas Vingegaard. De Deense winnaar van de Tour de France keek voor de start van de openingsrit met WielerFlits nog even kort vooruit. “Het zou mooi zijn als ik mezelf hier kan laten zien, maar ik schiet ook niet in de stress als het niet lukt.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De klimmer van Jumbo-Visma zal in de vierdaagse rittenkoers in de regio Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje, zijn eerste wedstrijdkilometers van 2023 afwerken. Wat verwacht de Deen eigenlijk van zijn seizoensdebuut? “Ik verwacht een zware en koude wedstrijd. Er viel hier enkele minuten geleden nog sneeuw. Ik hoop op een zware wedstrijd en dan zien we het wel.”

“Het zou mooi zijn als ik mezelf hier kan laten zien, maar schiet ook niet in de stress als het niet lukt. Ik weet namelijk wat ik kan als ik goed ben. We gaan het zien. Ik weet wel dat het met de vorm goed zit.”

Voor Vingegaard is O Gran Camiño ook een ideale voorbereidingskoers op Parijs-Nice (5-12 maart), waar hij de degens zal kruisen met zijn grote Tourrivaal Tadej Pogačar. “Ik wil hier inderdaad wat raceritme opdoen voor Parijs-Nice. Ik wil natuurlijk al wel goed presteren, maar dit is een opstartronde”, besluit de Deen.

Lees ook:
Jumbo-Visma start met Vingegaard in Spanje: “Puntjes op de i om in Parijs-Nice heel goed te zijn”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone