Vingegaard brengt spanning in het klassement terug – WIELERFLITS UPDATE #9

zaterdag 9 juli 2022 om 07:27
Video

Jonas Vingegaard dreef hem tot het uiterste op de laatste, steile meters van La Super Planche des Belles Filles, maar de ritwinnaar was dezelfde als een dag eerder. Voor geletruidrager Tadej Pogacar is het nog te vroeg om cadeautjes weg te geven, maar de spanning in het algemeen klassement is terug.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de WielerFlits Update blikken onze verslaggevers Nico Dick en Raymond Kerckhoffs terug op de zevende etappe in de Tour de France 2022 en kijken ze vooruit naar de achtste rit van Dole naar Lausanne, waar twee Nederlanders hun zinnen op hebben gezet via een vroege vlucht.

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

18 Reacties

Mechia 9 juli 2022 om 09:00

Hij verliest 4 seconde en de spanning is terug.. Want de spanning was al helemaal weg alvorens we 1 berg gezien hebben..

0
Pietspeed 9 juli 2022 om 10:57

Precies dat. Hoe kun je voor zo’n kop kiezen als dit de eerste enigszins serieuze relatief korte klim is? Dat Vingegaard goed kan klimmen is bekend, wrs zelfs beter dan Roglic.
De koers, 14 dagen nog, gaat nu pas beginnen. Van überhaupt einige spanning voor het AK is nog geen sprake geweest, toch?

0
klootje kriekeljon 9 juli 2022 om 09:27

Je moet hopen dat Vingegaard deze Tour zo rond het niveau zit van Pogacar. Vervolgens moet je hopen dat Roglic goed herstelt en de komende 2 weken ook richting dat niveau gaat. Hopen dat je hem vroeg bergop weet te isoleren van zijn ploeg. Mocht er dan een zeldzaam zwak moment van Pogacar zijn, va banque spelen. Die momenten zijn er in een grote ronde vrijwel altijd.

En als Wva nog voor eigen kans in ontsnappingen mag gaan, dan moet het wel een keiharde voorwaarde of afspraak zijn met de ploeg. Hoe dan ook superdeluxeknecht van Aert wat verstandiger in gaan zetten vanaf nu. Kan prima samen gaan met de strijd om groen.

0
SolitaryShell 9 juli 2022 om 09:43

Vingegaard verliest tijd en de spanning is helemaal terug!

0
Pietspeed 9 juli 2022 om 11:05

Bedoeld is misschien hopelijk komt er wat spanning voor het AK. Er rijdt ook nog een bundeltje Ineos rond ea.

0
Marlin 9 juli 2022 om 09:53

Roglic zal niet herstellen. Met een scheurtje of een barst in de ruggewervel mag ie het vergeten. De INEOS- en Jumbo-ploegen zullen vermoedelijk de verkeerde ploegtactiek (blijven) aanhouden. Ik hoop op anders, maar in het verleden is steeds weer gebleken dat in een dergelijke situatie dergelijke ploegen voor de tweede of derde plaats rijden. Dat wil zeggen. Ook samen met de ploeg van de leider mee op kop rijden als er een kopgroep is. Of in plaats van samen met de andere concurrenten om beurt aan te vallen, liever die andere concurrenten gaan terughalen. Net als Armstrong, Wiggins e.a. in het verleden, zal Pogacar vanuit een zetel glimlachend toekijken.
De enige uitleg die ik hier vaak lees, is dat ook Pogacar kan vallen. Uiteraard, maar daar gaan we niet vanuit. Want zo kan elke (verkeerde) ploegtactiek mee uitgelegd worden. De concurrenten van Pogacar hebben namelijk evenveel (meer) kans om te vallen. Dus dat spelletje spelen we niet mee. Overigens ligt het risico bij Pogacar door zijn uitstekende positionering, zijn alertheid en zijn stuurvaardigheid lager dan bij de meeste van zijn zogenaamde concurrenten.
Als de concurrenten van Pogacar enige kans op winnen willen behouden, moeten ze samenwerken (ploegoverschrijdend). Dus als een INEOS-renner, Gaudu of Vlasov (als die nog kan) aanvalt, dan moet Jumbo blijven zitten. En vice-versa. Zolang ik dat niet zie de volgende dagen, is de uitslag bekend.
De enige die enige kans maakt is Vingegaard. Zoals de kenners al lang voor de start van de Tour hadden opgemerkt. Vingegaard zal echter dubbel geviseerd worden. Het is wachten op de opeenvolging van langere beklimmingen eer hij het verschil kan maken. Zij het niet t.o.v. Pogacar, dan toch t.o.v. van de andere concurrenten voor de ereplaatsen.
De Planche des Belles Filles leerde ons ook dat het niet zal komen van Vlasov, Martinez en Yates (verrassend en ontgoochelend na zijn goede Tourstart). Pidcock is nog iets te jong en onervaren. Gaudu zal misschien wel eens ruimte krijgen voor een ritoverwinning, maar meer ook niet.

0
Michiel 9 juli 2022 om 10:53

Heeft Roglic een scheur of barst in zn rugwervel dan? Is mij niks van bekend

0
Napoleon 9 juli 2022 om 11:06

Dat is ook nog niet bekend, maar Marlin kan in de toekomst kijken. Hij weet ook al hoe de rest van de Tour loopt. Jammer dat hij dat niet voor zich kan houden, nu is voor ons ook de spanning eraf.

0
skylimit 9 juli 2022 om 10:02

Ja, de spanning was al weg na de proloog en helemaal na de kasseirit. De titel van dit artikel is niet gelukkig gekozen. Qua tijd is de achterstand alleen nog maar gegroeid. De hoop op spanning is gebaseerd op een sprintje tussen Vingegaard en Pogacar.
Of er werkelijk spanning komt hangt alleen van Pogacar af. Komt hij niets tegen en blijft hij op dit niveau wordt het niet spannend.

0
Cyclejo Schwanen 9 juli 2022 om 10:24

Dany Martinez en Roglic in de aanval…

0
SprintMaster 9 juli 2022 om 10:39

Wel weer typisch iets voor journalisten om te doen dat het nog weer spannend wordt. Kijkend naar de feiten is de zaak wel duidelijk. Al mag je altijd hopen.

0
Tony 9 juli 2022 om 10:52

De ploeg van Jumbo/visma is sterker. Als Primos kan aanvallen moet pogi mee. Na deze inspanning kan Vingegaard aanvallen. Ze moeten eerst zorgen dat Pogi alleen komt te zitten. Het blijft spannend….

0
Pietspeed 9 juli 2022 om 11:07

Ja, en Vingegaard hoeft zich dan niet in te spannen als Roglic gaat?

0
Jacco van Stierop 9 juli 2022 om 13:06

Roglic gaat en Pogacar zit het lachend aan te kijken. De Ineos-boys gaan rijden omdat ze het niet zien zitten dat Roglic zich tussen hen gaat nestelen in de top10, en Vingegaard zit gevangen met z’n ploegmaat van voren. Tadej neuriet nog maar eens een liedje.

0
bunchsprinter 9 juli 2022 om 11:02

Klopt. Ik zou Kruijswijk mee in het offensief zien te krijgen. Kuss lijkt me nog net iets sterker dan Majka. Dan kun je met 3 tegen 1 en 1 renner vooruit Pogi bestoken. Hopelijk doen de 4 of 5 overgebleven klassement renners mee, zoals een Yates of Vlasov. Dat is de enige manier maar wel kansrijk. Als Roglic los komt dan kan Kruijswijk hem nog een stuk op sleeptouw nemen.

0
SCIC 9 juli 2022 om 12:34

Van Aert, Kuss of Kruijswijk meesturen in de ontsnapping. Als de vluchters niet worden teruggepakt, pakken ze mogelijk de ritzege. Als ze wel worden teruggepakt heeft UAE een flinke inspanning moeten doen.

0
Tony 9 juli 2022 om 12:45

Weer 2 man naar huis. Het grootste gevaar om te verliezen is Corona…..

0
Johnnie Doe 9 juli 2022 om 13:09

Droom verder

0

Headlines

Populair

Materiaalzone