Vier renners Lotto Soudal al zeker van Tourdeelname
Tiesj Benoot en Tim Wellens - foto: Cor Vos
donderdag 10 januari 2019 om 13:34

Vier renners Lotto Soudal al zeker van Tourdeelname

Lotto Soudal heeft het programma van zijn kopmannen voor 2019 gepubliceerd. De Belgische WorldTour-formatie heeft daarbij al vier namen van de selectie voor de Tour de France wereldkundig gemaakt. Caleb Ewan, Tim Wellens, Tiesj Benoot en Thomas De Gendt kunnen zich opmaken voor een deelname aan La Grande Boucle, die op 6 juli in Brussel van start gaat.

Tourdebuut Ewan
Nieuwkomer Caleb Ewan maakt in 2019 zijn Tourdebuut. De 24-jarige Australische sprinter staat volgende week aan de start van de Tour Down Under. Via de UAE Tour en Parijs-Nice stoomt hij zich klaar voor Milaan-San Remo, dat het eerste piekmoment van zijn seizoen moet worden. In april rijdt hij waarschijnlijk de Ronde van Turkije, gevolgd door de Giro d’Italia. Via de Ronde van België zal hij zich vervolgens voorbereiden op de Tour.

Benoot in Vlaamse klassiekers
Tiesj Benoot start 2019 in de Vuelta a San Juan. Via een hoogtestage zal hij zich vervolgens voorbereiden op het Vlaams openingsweekend. Hij start in zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix, maar slaat de Waalse klassiekers over. In juli volgt de Tour, waarna hij in het najaar piekt richting het WK.

Wellens richt zich op heuvelklassiekers
Tim Wellens begint zijn seizoen in Mallorca. Na de Ster van Bessèges rijdt hij Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië, waarna de heuvelklassiekers (Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik) volgen. In tegenstelling tot afgelopen seizoen zal hij weer actief zijn in de Tour. In het najaar is het WK in Yorkshire een belangrijk doel.

Drie grote rondes De Gendt
Thomas De Gendt rijdt komend seizoen alle drie de grote rondes. In zowel de Giro, Tour als Vuelta gaat de rasaanvaller op jacht naar ritsucces. Tijdritspecialist Victor Campenaerts rijdt in 2019 de Giro en de Vuelta.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2019 13:36
Benieuwd hoe de lead-out van Ewan er zal uitzien, keuze uit Blythe, De Buyst en Kluge
    10 januari 2019 15:01
    Naast de 4 zekerheden volgens mij ook nog keukeleire, wallays, de buyst en kluge voor de TDF. Dan heeft ewan een mooie trein en kunnen wellens en Benoot hun ding doen. Slechter dan 2018 zal hun tour alleszins niet zijn!
10 januari 2019 14:03
als ze alle 4 heel kunnen blijven heb je in de tour wel 4 renners die een rit kunnen winnen
10 januari 2019 16:39
Verrassend dat Wellens start. Als ik het me goed herinner was dat geen succes, ook niet ivm allergie?
    10 januari 2019 17:25
    Zonallergie geloof ik, best f*cked up in juli.

    Wie weet hebben ze er wat voor gevonden.
    10 januari 2019 17:35
    Ze werken bij Lotto om de last van die zonne-allergie legaal te beperken en Wellens nog eens zijn kans te gunnen in de Tour.
10 januari 2019 17:20
hopelijk krijgen we opnieuw een benoot te zien in strade Bianchi , wat een prachtdemonstratie was dat
11 januari 2019 08:59
Kluge, Buyst, Keukeleire, Maes

Reacties zijn gesloten.