Victor Lafay bevestigt transfer naar AG2R Citroën
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 november 2023 om 13:12

Victor Lafay bevestigt transfer naar AG2R Citroën

Victor Lafay zal volgend jaar uitkomen in het tenue van AG2R Citroën. Dat heeft de 27-jarige Fransman laten weten in een interview met L’Équipe. Lafay, die sinds zijn profdebuut in 2018 uitkwam voor Cofidis, werd al langere tijd in verband gebracht met de ploeg van manager Vincent Lavenu.

AG2R Citroën moet de transfer van Lafay zelf nog aankondigen, maar de Fransman maakt er geen geheim van. De puncheur was dit jaar dé revelatie van het openingsweekend van de Tour de France. Hij bezorgde Cofidis in San Sébastián namelijk de eerste etappezege in de Ronde van Frankrijk sinds 2008.

Verschillende teams besloten hierna te informeren bij de zaakwaarnemer van Lafay, oud-renner Christophe Le Mével, aangezien de Fransman bij zijn nu nog huidige werkgever Cofidis beschikt over een aflopend contract. INEOS Grenadiers was al langer in gesprek met Lafay, maar er waren plots nog vier WorldTeams geïnteresseerd in de diensten van de coureur.

INEOS Grenadiers was lange tijd de eerste optie op tafel, maar Lafay kiest toch voor een overstap naar AG2R Citroën. Lafay zette zijn eerste stappen als jeugdrenner binnen de AG2R-structuur en dit heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn beslissing om te tekenen voor de ploeg van manager Lavenu.

Grootverdiener?
Cofidis kwam na een eerste bod van AG2R Citroën nog met een tegenoffensief, zo konden we eerder lezen in de Franse krant Le Parisien. Lafay kon bij Cofidis een nieuw contract tekenen met een jaarsalaris van liefst 1,5 miljoen euro, maar Lafay geeft de voorkeur aan een vertrek naar AG2R Citroën. Bij zijn nieuwe ploeg zal hij naar verluidt jaarlijks ruim één miljoen euro per jaar opstrijken.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
7 november 2023 13:14
1 mj voor iemand die nog moet bevestigen?? Ze zijn wel hopeloos daar bij ag2r
7 november 2023 13:36
Dat zijn wel extreme bedragen voor een renner die slechts bij vlagen zijn klasse toont. Hij is ook al bijna 28, dus de kans dat hij de stap richting de wereldtop gaat zetten is ook niet erg groot meer.
7 november 2023 13:37
En dan gaat AG2R voor dat miljoen per jaar niet eens met de eer strijken, maar moeten ze het in de krant lezen …
7 november 2023 14:38
Knappe transfer, maar het blijft toch eerder een gok dan echt het binnenhalen van een gevestigde waarde. Lafay heeft momenten van uitzonderlijke klasse getoond, maar kon dat ook niet bevestigen. Het zal bij AG2R, met zo'n salaris, toch ook duimen zijn dat we hem de komende jaren niet zien wegdeemsteren.
7 november 2023 14:49
Ik vrees voor een typisch AG2R-scenario, waarbij een bovengemiddelde renner voor een veel te hoog loon wordt binnengehengeld en vervolgens veel te weinig waar voor z'n geld levert, genre Van Avermaet, Naesen, Jungels, Calmejane, Gallopin, ... 't Is wel een charismatische renner van eigen bodem, dus misschien is het reclametechnisch voor hen wel een voltreffer, maar sportief wil ik het nog maar zien.
7 november 2023 20:30
Renner die wel een paar dagen per jaar goed is, maar toch vooral wisselvallig lijkt mij maar goed.
7 november 2023 13:37
Wat verdient de rest?
Lafay doet het goed in heuvelwedstrijden. De Waalse Pijl ligt hem goed.
7 november 2023 16:56
Even snel reactie gecheckt onder de vorige Cofidis post ;). Lekker bezig heren
7 november 2023 20:26
Zolang ze hem laten rijden zoals hij dat bij Cofidis mocht - los van eender welk gareel, er zijn ritjes en eendagswedstrijden uitpikkend - zie ik dit wel een uitgroeien tot een succes. Maar die vrijheid is er volgens mij toch wat minder dan bij Cofidis. Nu, bij Ineos was het allicht nog wat anders geworden maar ik zie hem in de Tour geen vrije rol krijgen als men met O'Connor/Gall voor het klassement wil vechten. Lijkt me wel een man die op de Spelen wat zou kunnen bereiken als dark horse, dus voorjaar/Zwitserland/OS/Vuelta/WK dan maar? Ik fantaseer even klaviermatig.

Steengoede renner, dat absoluut! Die Tourrit dit jaar was indrukwekkend, die Girorit enige jaren geleden ook.

Reacties zijn gesloten.