Victor Campenaerts wint in Ronde van Luxemburg eerste tijdrit in jaren, Ben Healy verliest leiderstrui
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 18:12

Victor Campenaerts wint in Ronde van Luxemburg eerste tijdrit in jaren, Ben Healy verliest leiderstrui

Victor Campenaerts heeft de voorlaatste etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. In een tijdrit over 23,9 kilometer was de Belg nipt sneller dan Brandon McNulty. Ben Healy verloor zijn leiderstrui aan Marc Hirschi.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De tijdrit had Pétange als start- en finishlocatie en ging over glooiend terrein. Het parcours bleek Pascal Eenkhoorn goed te liggen, want hij zette als eerste een serieuze richttijd neer. Het was thuisrijder Alex Kirsch (Lidl-Trek) die hem van de troon stootte. De Luxemburger zat daarna een tijdlang in de hot seat, totdat Victor Campenaerts binnenkwam. De Belg deed ruim een halve minuut beter dan Kirsch.

We zagen in deze fase ook goede tijden van onder anderen Koen Bouwman, Felix Großschartner, Ilan Van Wilder en de voorlopig verrassende nummer twee Diego Ulissi, maar geen van hen kwam aan de tijd van Campenaerts. Op het tussenpunt was Brandon McNulty wel beter, maar op de streep kwam de Amerikaanse tijdritkampioen één seconde te kort. Uiteindelijk bleek Campenaerts zo de dagzege te pakken. Het was zijn eerste tijdritzege sinds maart 2019, toen hij de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico won.

Ondertussen was er natuurlijk ook nog de strijd om het klassement. Ben Healy begon in het geel aan de tijdrit, maar verloor terrein tegenover Marc Hirschi, de nummer twee van de rangschikking. De Zwitser

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 18:15
Straf van Vocsnor… nog een keer de tijdritbenen uit de kast getrokken en meteen een dikke prijs voor Lotto toch weer… respect…
  23 september 2023 18:21
  Dikke prijs? Een rit in een 2.pro rittenkoers ...
  23 september 2023 18:24
  Ja, alles vanaf 1.1 (in Europa) zijn topkoersen, dus inderdaad een dikke prijs. Leuk voor hem en verdiend.
  23 september 2023 18:26
  Een topkoers is het natuurlijk niet, maar deze Ronde van Luxemburg is toch wel zeer sterk bezet. Samen met Valenciana en Algarve veruit de sterkst bezette niet WT rittenkoersen van het jaar.

  Voor Campenaerts zelf en Lotto dus toch een mooie overwinning.
23 september 2023 18:59
Waarom gingen ze bij JV eigenlijk voor het klassement van Benoot? Ze hadden beter de kaart Bouwman kunnen spelen.
23 september 2023 18:24
Amai, dat is lang geleden. Mooi om te zien.

UAE ook wel zeer dominant.
23 september 2023 18:46
Dacht dat Healy ook wel een potje kon tijdrijden en dat op het merk van 'de snelste fiets ooit'
  23 september 2023 18:57
  Vergeet niet dat ie gisteren al lang solo heeft gereden en op die manier een pakje meer melkzuur in de benen had dan de anderen.
23 september 2023 18:58
En alweer een tijdritzege voor Ridley, de 2e al op 4 dagen. Toch benieuwd of Orbea een top-TT-fiets kan schenken aan Lotto, en dan vooral aan Segaert natuurlijk.
  23 september 2023 19:02
  Ik geef onmiddellijk toe dat ik weinig verstand van fietsmerken heb, maar ik vind die tijdritfietsen van Ridley er altijd zeer gelikt uitzien.
  23 september 2023 20:58
  Het ziet ernaar uit dat Ridley precies de fietsen weer wel orde had dit jaar, maar dat Lotto net verkast naar Orbea.

  Ridley heeft dus de nieuwe griffin en deze tijdritfiets nieuw dit jaar. De oude tijdritfiets van vorig jaar was ook totaal niet competitief meer trouwens voor de worldtour. Maar de nieuwe ziet er weer echt goed uit.

Reacties zijn gesloten.