Victor Campenaerts kraait victorie in Leuven: “Wielrennen is meer dan winnen alleen”

zondag 7 augustus 2022 om 18:00
Victor Campenaerts kraait victorie in Leuven: “Wielrennen is meer dan winnen alleen”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts heeft de Tour of Leuven-Memorial Jef Scherens op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto Soudal klopte Zdenek Stybar in een sprint à deux. “Ik had wel vertrouwen dat ik een kans had, maar Styby was in principe de snellere man.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik had op voorhand deze koers aangeduid, ik wou hier echt goed zijn. Ik vind het een fantastisch parcours en ken het zeer goed, ik heb hier lang in de buurt gewoond”, vertelde VocSnor na afloop in het flashinterview.

Lotto Soudal was gedurende de hele dag zeer aanwezig. Ze koersten voortdurend met verschillende mannen vooraan. “We waren heel gemotiveerd vandaag. We hebben de hele dag controle gehad.” In de finale reed Campenaerts samen met Stybar weg, waarna ze op de Bondgenotenlaan sprintten om de zege. “Ik had wel vertrouwen dat ik een kans had, maar Styby was in principe de snellere man.”

Over Qhubeka: “Hoop geven aan mensen in Afrika”
Campenaerts kwam vervolgens met een mooie boodschap. “Wielrennen draait niet alleen om winnen. Voor mij betekent het verschillende dingen, waaronder vriendschap. Voor mensen in Afrika is dat onder andere hoop. Ik heb een tijd bij Qhubeka gefietst, zij hebben een project waarbij ze fietsen naar Afrika brengen. Op die manier kunnen ze mensenlevens veranderen.”

Tot slot zei de Vlaming ook nog iets over de puntenstrijd waar zijn ploeg is in verwikkeld. “We koersen niet voor de punten. Natuurlijk zijn ze, als ze komen, wel mooi meegenomen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Laura 7 augustus 2022 om 18:17

Liefhebber puur sang de winnaar

0
pro Jachtluipaard niet uit Numansdorp 7 augustus 2022 om 20:36

Deze Belg gun ik het wel.

0
stalle 8 augustus 2022 om 07:37

Ruikt dit niet naar discriminatie?

0
Marik 8 augustus 2022 om 08:06

Het is meer racisme light.

0
stalle 8 augustus 2022 om 09:39

Ik durfde dit niet schrijven.

0
Poeksel 7 augustus 2022 om 20:42

“We koersen niet voor de punten.”

Dat verklaart wel het één en ander.

0
sooike 7 augustus 2022 om 21:33

Goed toneelstukje van die twee. En Stybar met een extra zakcentje naar huis !

0
harryjohan71 7 augustus 2022 om 21:42

@Sooike Stybar heeft dit jaar nog niets gepresteerd. Zo verrassend is het dus niet dat hij de sprint niet wint. Bovendien ‘vecht’ Stybar nog voor een contract voor volgend jaar. Elk goed resultaat is dan meegenomen

0
Bontempi1962 7 augustus 2022 om 21:52

Een mooie Belg.

0
Dr. Freakowitz 8 augustus 2022 om 19:54

Campenaerts kan wel sprinten, hij legde Riesebeek er ook mooi op in de Giro vorig jaar

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone