Victor Campenaerts: “Eerste helft van tijdrit wordt zeer belangrijk”

Victor Campenaerts: “Eerste helft van tijdrit wordt zeer belangrijk”

foto: Cor Vos

donderdag 24 september 2020 om 12:27

“Ik denk dat ik de beste Victor ooit ben”, vertelde Victor Campenaerts op de persconferentie daags voor het WK Tijdrijden. “En het parcours is me op het lijf geschreven. Ik kijk hier enorm naar uit. Ook om te zien waar ik sta tegenover Wout van Aert, voor mij de topfavoriet.”

Victor Campneaerts heeft in optimale omstandigheden kunnen toeleven naar dit wereldkampioenschap. Via Tirreno-Adriatico, net als Filippo Ganna en Rohan Dennis trouwens. Ganna won de tijdrit in Tirreno met overmacht, Campenaerts was er tweede en deed daarmee beter dan Dennis.

“Ganna had een gezegende dag”, vertelde de werelduurrecordhouder daarover in Extra Time Koers. “En hij was ook in het voordeel. Als ‘achtervolger’ in het baanwielrennen past een korte explosieve tijdrit van tien kilometer uiteraard veel beter bij hem dan een tijdrit van dertig kilometer. Zelf was ik niet ontevreden, anderzijds mikte ik wel op de overwinning, zoals vorig jaar.”

Campenaerts noemt Ganna overigens niet zijn grootste concurrent… “Nee, ik blijf erbij dat dat Wout van Aert is. Ik weet, mijn voorbereiding is beter. Ook die van Ganna en Dennis. Wij hebben die aanloop meer kunnen sturen en hopen nu op supercompensatie na Tirreno, terwijl Van Aert en Dumoulin veel krachten verspeeld hebben in de Tour. Na de aankomst op de Champs-Élysées hunkert het lichaam naar rust, terwijl zij nu niet moeten zien dat ze niet stilvallen… Maar toch is Wout de favoriet voor mij.”

Wind in de rug
Over het parcours is de Antwerpenaar laaiend enthousiast. “Ik had het niet anders uitgetekend. Het asfalt is vernieuwd. Het wordt een razendsnel WK, waarin ook de wind zijn rol zal spelen. Als de voorspellingen blijven wat ze zijn, zal de wind in de tweede helft keihard in de rug blazen. En dat tweede deel is al in licht dalende lijn. Met andere woorden, de eerste helft wordt heel belangrijk. Daarin kan het al beslist zijn.”

Campenaerts en Van Aert duelleren overigens nog voor dat tweede ticket op de Spelen, naast Remco Evenepoel. Maar daar wil Victor niet te veel mee bezig zijn. “Wout heeft de beste papieren daarvoor. Ik zou niet willen dat iemand thuis moet blijven die er beter tot zijn recht zou komen. Maar laat ons eerst op dit WK focussen. Ik heb er zin in en ik denk dat hier ‘de beste Victor ooit’ aan de start staat. Alleen… Door de coronacrisis heeft iedereen wel tijd gehad om gerichter te trainen. Daardoor zijn ook anderen beter geworden en is de tegenstand heel moeilijk in te schatten.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Yeez 24 september 2020 om 12:34

Dat wordt dan gelijk all in in deel 1, om vol te houden in deel 2

Jean Dumas 24 september 2020 om 12:43

Victor vindt dat ik goed ben, zei ik vanochtend tegen Victor in de spiegel.

Chris Van Uden 24 september 2020 om 12:49

Victor Hugo was anders ook behoorlijk goed.

josi 24 september 2020 om 13:44

Ja, maar z’n tijdrit was miserabel :-)

Chris Van Uden 24 september 2020 om 14:17

Dat was wel een verbeterpuntje bij hem inderdaad!

Frank V 24 september 2020 om 12:50

Toch weer mooi die drive ookal staan er 4 of 5 boven hem in de lijstjes.
Dank voor een voorsmaakje van het parcours. :)

Ligthning 24 september 2020 om 12:52

Campenaerts alleszins met volle vertrouwen. Nu afwachten of hij dat waar kan maken. Een top 5, misschien een top 3. En hij mag me steeds verrassen. Maar als hij het nu niet waarmaakt (top 3 dan), als werelduurrecordhouder, zal het volgens mij nooit lukken.

KimJungPoels 24 september 2020 om 13:04

Ben benieuwd op voorhand zou ik er meer dan vijf naast of boven hem plaatsen met Dennis, Ganna, van Aert, Kung, Cavangna, Dumoulin en ik denk ook Thomas.

Nu zullen er wel een paar tegenvallen, maar dat zou ook goed Victor zelf kunnen zijn.

Constantinopel 24 september 2020 om 13:41

Ik ben er zeker van dat top 3 hem ooit gaat lukken. Als ik een gok moet wagen, gok ik dat hij hierin zal slagen in 2018.

Veloburto 24 september 2020 om 13:02

Ik verwacht veel van Cavagna!

bartp25 24 september 2020 om 13:23

+1

Turtlehead 24 september 2020 om 13:04

Campenaerts kan fluiten naar de OS, behalve misschien als hij wint.
VanAert is met zijn klimmersbenen opeens mede-favoriet voor de wegrit OS, en kan dus een mooie dubbelrol vervullen (weg en tijdrit), als schaduw-kopman voor Remco E.

Kannibaal van Schepdaal 24 september 2020 om 13:42

Zo is het. Evenepoel, Van Aert en Van Avermaet lijken mij zekerheden voor de Spelen. De twee knechten moeten dan wel een berg over kunnen. Het is dan ook maar logisch om Van Aert en Evenepoel de tijdrit te laten rijden, als hij die plaats al niet sowieso verdiende.

Jammer voor Campenaerts, maar de Spelen komen voor hem twee jaar te laat.

Constantinopel 24 september 2020 om 13:46

Geen idee of Van Avermaet een zekerheid is voor Tokio. Als hij de schoonbroer niet was van Rik Verbrugghe zou ik zelfs zeggen dat de kans nihil is dat hij mag gaan. Ik zou als Belgische bondcoach Devenyns en De Plus hoog op mijn vervanglijstje zetten als knechten.

Michelangelo 24 september 2020 om 20:31

Overigens wel bijzonder dat ook bij het uitstel van de spelen (en de val van Evenepoel) zijn kwalificatie nog altijd zeker is. En als Campenaerts nu wereldkampioen wordt, het eigenlijk niks uit maakt voor zijn kansen op de OS.

Neemt niet weg dat een goed herstelde Evenepoel zeker wel zijn plek waard is op de spelen. Maar ja, volgend jaar is toch weer een heel ander jaar dan vorig jaar…

Ligthning 24 september 2020 om 13:13

Ik denk dat Campenaerts inderdaad wereldkampioen moet worden, om mee te mogen naar de OS. Maar dat lijkt me echt te hoog gegrepen.

Kannibaal van Schepdaal 24 september 2020 om 13:43

Zelfs dan zou het moeilijk zijn om Campenaerts mee te nemen naar een bergachtig parcours, als je met Evenepoel en Van Aert twee kopmannen hebt voor de wegrit die ook top zijn in het tijdrijden.

Chris Van Uden 24 september 2020 om 14:18

En beiden ook goed rijden op bergachtig terrein..

ebl 24 september 2020 om 13:53

Blijf het raar vinden dat iemand zo ver wil gaan als klysma’s nemen voor een koers, maar niet de moeite neemt zich te scheren

Chris Van Uden 24 september 2020 om 14:19

Zeker, want een snor weegt al gauw een kilo

Pietspeed 24 september 2020 om 23:54

Het voordeel van die Helm wordt weggenomen door z’n baard, aldus Hoogleraar Huppelupup aërodynamica.

Headlines

Materiaalzone

Populair