Veroorzaker val in vrouwenkoers Drenthe meldt zich

Veroorzaker val in vrouwenkoers Drenthe meldt zich

© Foto Rudie Ottens - www.ottie.nl

zaterdag 14 maart 2015 om 19:08

De toeschouwer die afgelopen donderdag de valpartij veroorzaakte in de Molencaten Drentse 8 in Dwingeloo, heeft zich gemeld bij de wedstrijdorganisatie. Bij het incident kwam de Australische Loren Rowney zwaar ten val en zij brak daarbij haar sleutelbeen. De beelden gingen de hele wereld over en de organisatie van de Ronde van Drenthe (waar de Molencaten Drentse 8 onder valt) deed een oproep aan de veroorzaker van de val zich te melden. “Dat heeft hij zaterdagmiddag gedaan”, zegt organisator Femmy van Issum tegen WielerFlits.

“In tegenstelling tot de gedachte van vele mensen, is de man zich van geen kwaad bewust. Hij stond net als de andere mensen enthousiast te klappen op de borden”, vertelt Van Issum. “Op het moment van het voorval riep zijn zoon hem en trok aan zijn jas. Dat zorgde waarschijnlijk ervoor dat hij zijn arm uitstak. Je ziet op foto’s ook dat hij niet naar de renners kijkt. De man heeft totaal geen last van zijn hand of arm en had tot vanmiddag niet in de gaten dat hij de veroorzaker was van de val.” Pas toen zijn zoon hem vanmiddag de beelden liet zien – die tot dan toe ook nog niet het vermoeden had dat het om zijn vader ging – kwam de man tot het besef dat hij de val veroorzaakt heeft. Hoe de dader heet en waar hij vandaan komt, wil de organisatie niet zeggen.

Van Issum heeft het met dader te doen. “De arme man zit in zak en as. Iedereen kijkt hem erop aan en dat vindt hij verschrikkelijk. Hij vertelde dat er van een bewuste actie absoluut geen sprake is en heeft ons toegezegd volledig mee te werken. Aankomende maandag ontmoeten we hem en zijn zoon in een hotel en regelen we de zaak af met de verzekering.” Rowney en haar ploeg Velocio-SRAM besloten vrijdag geen aangifte te doen tegen de dader. De organisatie van de Ronde van Drenthe deed dit wel, maar Van Issum weet nog niet wat ze daar mee doet.

Dit artikel delen:

14 Reacties

petoi 14 maart 2015 om 19:11

Edit redactie: Check. Is aangepast

0
petoi 14 maart 2015 om 19:13

Fijn dat man zich gemeld heeft, ik ga er vanuit dat hij de waarheid spreekt kon me al niet voorstellen dat je op die plek een voor jou onbekende renster van haar fiets stoot. Omdat het evenement of fietsers je niet zinnen.

0
pirazzi 14 maart 2015 om 19:14

De hekken hoger maken kan een oplossing zijn, dan wel van doorzichtig materiaal natuurlijk.

0
xistnc 14 maart 2015 om 19:21

Ik geloof oprecht dat hij het niet expres deed, maar het verhaal waar hij nu mee komt is nogal gekunsteld.

Toch chique, zo'n keurige bronvermelding van het AD. Idem overigens van de Telegraaf, de een heeft het allicht van de ander overgenomen.

0
Youri IJnsen 14 maart 2015 om 19:57

Slordig van me Remko. Zag het de laatste check wel, maar schoot me iets te binnen. Daarna vergeten

0
Don Hamstre 14 maart 2015 om 20:05

Chapeau voor deze man dat hij zich meldt, opgaan in de massa was hem waarschijnlijk ook gelukt, maar gelukkig bestaan er ook nog mensen die niet voor hun verantwoordelijkheid weglopen

0
pippodeclown 14 maart 2015 om 22:04

Respect! Hij loopt niet weg, hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen.. Niet alleen in de sportwereld

0
LinusGerdemann 14 maart 2015 om 23:02

Quote: “Hij had tot vanmiddag niet in de gaten dat hij de veroorzaker van de val is”

Dit is natuurlijk kul van de bovenste plank. Je weet heus wel of je een resnter aanraakt of niet in volle finale. Ik wil de beste man graag geloven, maar als hij dit soort onzin gaat uitkramen vind ik dat ongeloofwaardig.

0
TotSinas 15 maart 2015 om 09:53

Ik geloof er geen ene moer van! Deze voelt dus niet dat er iemand tegen z’n arm rijd. Hij maakt ook een grijpende beweging. Vervolgens valt er iemand en hij legt niet de link dit zou door mij gebeurd kunnen zijn. De man is uitgelopen voor de finale en op het moment suprême kijkt hij weg en bij mega toeval grijpt z’n hand ‘per ongeluk’ precies het stuur van een wielrenster die met 50 per uur langskomt…. Ik denk het ook…

0
Koel 15 maart 2015 om 10:01

@Youri IJnsen – 14 maart 2015 om 19:57

Er trok iemand aan je jas zeker…?

0
Coldeportes 15 maart 2015 om 10:10

Wat een lulverhaal.
1. Voel je het natuurlijk als een stuur aan 50 km per uur tegen je hand klapt.
2. Als je aan je jas wordt getrokken, gaat je arm terug en omhoog, en niet omlaag en naar voren
3. Heel fatsoenlijk. Ja, om je na dagen pas te melden….als de druk van de publieke opinie te hoog oploopt.

Deze man heeft wellicht last gehad van 'appel du vide' en dit in een opwelling gedaan, maar dit kletsverhaal als excuus is een lachertje. Aangifte niet intrekken svp!

0
Youri IJnsen 15 maart 2015 om 10:16

TotSinas, ik begrijp je onbegrip. Ik heb er nog eens over na zitten denken, maar het kan natuurlijk zo zijn. Doordat Rowney tegen de (stilstaande) arm aanrijdt, neemt de renster de arm in feite mee. Daardoor lijkt het inderdaad op een grijpende beweging, maar hoeft het niet zo te zijn. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat je zoiets niet voelt. Stel dat enkel Rowneys rem achter zijn jas blijft halen (zonder dat het fysiek zijn arm raakt), dan zou je alsnog moeten voelen dat je arm meegetrokken wordt. Ook zonder dat je pijn hebt, moet je voelen dat je arm een onnatuurlijke beweging maakt. Ik geloof absoluut dat dit nooit een bewuste actie is geweest, maar de man heeft wel twee dagen gehad om met een verklaring op de proppen te komen. Loopt allemaal af met een sisser in ieder geval.

0
xistnc 15 maart 2015 om 10:26
Quote:
Doordat Rowney tegen de (stilstaande) arm aanrijdt, neemt de renster de arm in feite mee.

+1

De kerel kan er domweg niet niets van gemerkt hebben.

Wat een bijkomende verklaring zou kúnnen zijn, is dat de kerel van oudsher gewend is om zijn zoon een enorme draai om de oren te geven zodra de knul zijn pa roept. Langs die lijn moest ik ook aan dit bericht denken. Maar is vermoedelijk erg ver gezocht…

0
Justin Case 16 maart 2015 om 13:24

@Coldeportes, mag iedereen even lekker zelf weten wat hij wel of niet met zijn aangifte doet? Leuk ook dat je van alles invult, terwijl je kennis van de feiten beperkt is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone