Vermote nog zonder contract: “Begrijp niet dat ik zo lang moet wachten”

zondag 20 december 2020 om 19:26
Vermote nog zonder contract: “Begrijp niet dat ik zo lang moet wachten”

foto: Cor Vos

Julien Vermote heeft nog altijd geen nieuwe ploeg voor 2021. De hardrijder loopt uit zijn contract bij Cofidis en kreeg tot op heden geen concreet voorstel van profteams. “Alpecin-Fenix zie ik als een mogelijkheid, Intermarché-Wanty-Gobert ook”, vertelt hij tegen HLN.

De 31-jarige Vermote koos in 2018, na zeven jaren onder de vleugels van Patrick Lefevere, voor zijn eigen kansen bij Dimension Data. Twee jaar later vond hij bij Cofidis nog een contract, maar de Franse formatie wilde de hardrijder geen nieuw contract geven. “”Begin oktober liet Cofidis mij dat weten, maar ze lieten een opening en beweerden dat m’n ontslagbrief een administratieve formaliteit was.”

‘Zou straf zijn als ik geen contract in de wacht sleep’
“Uiteindelijk is het niets geworden. Van dan af besefte ik dat het lang zou duren. Ik denk dat ik mag zeggen dat het straf zou zijn indien ik geen contract meer in de wacht sleep. Ik begrijp niet dat ik zo lang moet wachten. Intussen doe ik gewoon mijn job”, aldus de eindwinnaar van de Driedaagse van West-Vlaanderen 2012. En dus zit Vermote nog in de wachtkamer. “Op dit ogenblik heb ik contacten, maar geen concreet voorstel. Qhubeka is geen mogelijkheid meer, want daar zijn alle plaatsjes ingevuld”, zegt hij.

“Drie jaar geleden verliet ik bewust Quick-Step Floors om mijn eigen kans te gaan”, geeft Vermote aan. “Daar heb ik geen spijt van. Mijn eerste jaar bij Dimension Data was niet slecht, het jaar nadien werd ik in het voorjaar ziek en was het minder. Dit coronaseizoen heb ik niets gewonnen. Wat niet wil zeggen dat ik niets meer kan.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Polleke 20 december 2020 om 19:37

Met alle respect maar urenlang aan 42 rijden is duidelijk anders dan een halfuur aan 50 blijven geven… Julien heeft zich het hoofd op hol laten brengen na die Tour waar hij… urenlang aan 42 bleef rijden…

0
VespavanBern 20 december 2020 om 22:14

In een peloton is 50/uur echt niet zo hard hoor. Kan Vermote echt wel, in je eentje is het een heel ander verhaal.

0
Polleke 21 december 2020 om 13:23

Tja, als je als niet sprinter wat wil halen dan moet je dat kunnen en dat zijn er echt niet veel gegeven…

0
Rawolf 20 december 2020 om 19:40

Alpecin Fenix heeft ondertussen wel genoeg mannen van zijn type mag ik hopen?

0
Murcia 20 december 2020 om 19:42

Een stukje zelfkennis zou bij Vermote niet overbodig zijn.

0
David Janssens 20 december 2020 om 20:09

Hij is nogal overtuigd van zichzelf…. Een stuk meer dan de teammanagers zijn! En terecht ook, hij heeft de afgelopen jaren weinig tot niets laten zien. Denk dat hij blij mag zijn als hij nog een seizoen voor een trui en een broek bij een continental team aan de slag kan.

0
Scott Sunderland 20 december 2020 om 20:12

Misschien is er nog een plaatsje in een wat mindere PCT ploeg of een CT ploeg, maar veel meer zal het niet worden voor Vermote vrees ik.

0
Checco 20 december 2020 om 20:15

De macht is aan de jeugd, aldus veel ploegleiders. Dus het wordt moeilijk voor je, Julien.

0
Michelangelo 20 december 2020 om 20:26

Van goede knecht naar kansloze kopman. Dit is de tragiek van zelfoverschatting.

Maar ja, je zit in het wolvenclubje, je moet steeds rijden voor anderen, en doet dat heel goed. Je kunt in je eentje een peloton mennen. Maar da’s toch een ander paar mouwen dan een koers winnen als kopman.

Hopelijk telt Tim de Clercq zijn zegeningen, en stapt hij niet in deze zelfde valkuil.

0
Checco 20 december 2020 om 20:41

Declercq is op dat vlak wel wat realistischer denk ik.

0
benaffleck 20 december 2020 om 21:58

Hetzelfde lot als dommekracht Stijn Vandenbergh.

0
FreeWilly 20 december 2020 om 22:00

Kan voor Alpecin nog veel beteken voor de sprinters in de Tour.

0
Michelangelo 20 december 2020 om 22:20

Wat gaat ie dan doen? Naast Tim De Clercq op kop rijden?

Denk dat Alpecin als procontinentale ploeg de koers niet hoeft te dragen. Eerder mee in de vlucht, vrijuit fietsen, en de sprinters achter de hand houden.

0
hanzul 20 december 2020 om 22:13

Denk dat er niet veel meer in zit dan tartelleto ofzo. Kan daar uithangbord en kopman worden.

0
Bazzz 20 december 2020 om 22:20

Wel een behoorlijke eigendunk heeft hij

0
Murcia 20 december 2020 om 22:50

Vermote is gek gemaakt door de vlaamse media die maar bleven pushen dat hij veel meer was dan een uitstekende knecht. Dit leidde tot zelfoverschatting bij hemzelf en een overgang met een vrije rol bij Dimension Data waar hij vervolgens faalde maar bleef oreren dat hij echt veel beter reed dan zijn uitslagen lieten zien. Cofidis was ook een mismatch en ondertussen blijft hij maar tetteren dat hij toch echt meer is als een knecht. En dan gaan er geen deuren meer voor je open.

0
Blackcanyon 21 december 2020 om 02:30

Weer terug in de rol van knecht is t een gouden vent. Ik zou m eerder inhuren dan Bertjan Lindeman (die niet naar Qubeka gaat om te fietsen, maar om kennis te delen????) Rekenkundig wordt t bij delen altijd minder. En ook dan Cavendish die als sprinter op zijn retour is en als knecht door zijn kleine gestalte niemand uit de wind zet. Sprinters coachen kan cav ook vanuit de wagen. Maar cav heeft t niet sportieve voordeel dat hij persoonlijke sponsors meeneemt. Hopelijk voor Vermote springt Unox in t gat als persoonlijke sponsor en rijdt hij volgend jaar in de World Tour met op zijn shirt Juliene soep! (Moet kunnen, in t veldrijden was Kevin Pauwels Sauzen ook mooi geweest, als die nog voor de knikkers mee had kunnen doen).

0
jappe666 21 december 2020 om 11:07

Vroeger had je Hamburger (Bo), Mayo (Iban) en Nys (Sven)… Toch ook een gemiste promo-kans voor bedrijven in die branche :-)

0
Dolledriesoldebroek 21 december 2020 om 08:31

Spiegels zijn volgens mij niet al te gek duur op marktplaats. Koop er één julien, en goed kijken!

0
SnellePelle 21 december 2020 om 08:48

Ik begrijp wel dat je zo lang moet wachten. Je profileert je als een renner die je nooit waargemaakt hebt.

Als je een plek wil hebben zou ik starten met: “ik wil mij uit de naad rijden voor een kopman”

Wie weet wil dan iemand nog wat met je.

0
ThorHushovd 21 december 2020 om 09:10

+1

0
FritsvanHoefelen 21 december 2020 om 09:54

Gestemd op nee

Ik mis een stukje reflectie en nederigheid

0
wielrenner 21 december 2020 om 10:14

Er zullen indertijd heel wat profs jaloers op hem zijn geweest. Hoe mooi is het dat je als stoere knecht zo flink aan kop kan rammelen.
Zo’n Tim De Clercq, das toch prachtig hoe hij aan kop sleurt. Geloof maar dat hij door zijn ploegmaten gewaardeerd wordt.

0
jappe666 21 december 2020 om 11:22

Weet niet of die nog een plekje hebben, maar als wegkapitein naar Sport Vlaanderen zou misschien nog een optie kunnen zijn? Of als knecht voor Ewan in de Tour naar Lotto?

Vind zijn gebrek aan zelfkritiek wel stuitend:

“Mijn eerste jaar bij Dimension Data was niet slecht, het jaar nadien werd ik in het voorjaar ziek en was het minder. Dit coronaseizoen heb ik niets gewonnen. Wat niet wil zeggen dat ik niets meer kan.”

Je wou kopman zijn Julien. Een 8ste plaats in de GP Isbergues is je beste resultaat en dan noem je je eerste jaar niet slecht? Dit coronaseizoen heb ik niets gewonnen is ook wel het understatement van de week. Een 15e, 23e en 24e in 3 nietszeggende koersjes waren je beste resultaten. Ik herhaal het nogmaals: als kopman. Tim Declercq, dé überknecht in het peloton, die zich altijd volledig leegrijdt ten dienste van anderen, werd onder meer 2de in De Panne, 5de in de Omloop en 9e in Samyn terwijl hij zich opofferde, want in alle 3 de gevallen eindigde een ploegmaat nog voor hem.

Je hebt je hand overspeeld en daarmee je eigen ruiten ingegooid en dat was op zich nog geen probleem geweest, als je je nu nederig en zelfkritisch had opgesteld was er echt wel een ploeg met een sprinter geweest die je aan boord had gehaald, want aan kop van het peloton sleuren kan je als de beste.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone