Vermote geopereerd aan knie

dinsdag 22 maart 2016 om 08:28
Vermote geopereerd aan knie

Foto: Sirotti

Julien Vermote is de komende weken uitgeschakeld. De 26-jarige Belg van Etixx – Quick Step kwam tijdens Milaan-San Remo twee keer hard ten val en blesseerde daarbij zijn knie. Uit onderzoek blijkt dat de meesterknecht een scheuring heeft in zijn quadriceps. Zijn werkgever laat weten dat hij gisteren is geopereerd en anderhalve week rust moet nemen. Vermote moet daardoor de voorjaarsklassiekers in eigen land missen.

Vermote mist hierdoor de Ronde van Vlaanderen. “Het is een moeilijk moment voor me”, aldus Vermote. “Iedereen weet hoe graag ik de klassieker rijd. Dit jaar ben ik gedwongen om op tv te kijken. Nadat ik vorig jaar de E3 Harelbeke en de Driedaagse van de Panne heb gereden, stond ik dit jaar op de lijst voor de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Dat was een beloning geweest voor al mijn harde werk dat ik de afgelopen maanden heb verricht. Het is jammer dat ik niet de kans krijg deze klassiekers te rijden, maar het is zoals het is”, berust hij.

Het is nog niet bekend wanneer hij zijn rentree zal maken.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chaba 22 maart 2016 om 08:50

Zonde voor hem want hij was erg goed bezig.

josi 22 maart 2016 om 08:53

Beetje verwarrend bericht, omdat de kop het heeft over een operatie maar daar in het bericht met geen woord over wordt gerept. Wat er is gebeurd, is dat ze zondag in het ziekenhuis een diepe wond in zijn linkerknie hebben schoongemaakt en gehecht (Etixx noemt dat een operatie). Bij nadere controle is nu aan het licht gekomen dat er ook een klein scheurtje in zijn quadriceps zit. Even rust dus en helaas voor hem daarom geen Ronde van Vlaanderen.

Martin van den Bosch 22 maart 2016 om 09:05
Quote:
Beetje verwarrend bericht, omdat de kop het heeft over een operatie maar daar in het bericht met geen woord over wordt gerept.

Heb je een punt, heb het toegevoegd.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair