Daryl Impey en landgenoten passen voor WK in Innsbruck

Daryl Impey en landgenoten passen voor WK in Innsbruck

foto: Sirotti

woensdag 19 september 2018 om 08:31

Zuid-Afrika zal tijdens het komende WK in Innsbruck niet kunnen rekenen op Daryl Impey. De 33-jarige renner van Mitchelton-Scott laat op Twitter weten te vermoeid te zijn na een zwaar seizoen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Mijn land vertegenwoordigen is altijd een groots moment”, begint Impey zijn uitleg. “Ik heb echter een zwaar seizoen gehad, waardoor er niet veel meer in de tank zit. Ik voel dat ik geen recht kan doen aan de trui. Of ik ga naar het WK met grote ambities, of ik ga helemaal niet.”

De renner is echter ook kritisch op de Zuid-Afrikaanse bond en zijn functioneren. “Het alles zelf moeten organiseren zorgt ook voor extra druk, waar ik op dit moment gewoon de energie niet voor heb. Ik hoop dat we ooit op een punt komen waarop alles meer georganiseerd is, waardoor de atleten zich kunnen focussen op hun taak.”

Debuut op WK tijdrijden nu van de baan 
Impey is bezig aan een uitstekend 2018, getuige zijn eindzege in de Tour Down Under en ritwinst in het Critérium du Dauphiné. Daarnaast kroonde hij zich in februari tot nationaal kampioen op de weg én tegen de klok.

Begin september maakte zijn ploeg Mitchelton-Scott nog bekend dat hij zou debuteren op het WK tijdrijden. Dit gaat nu dus niet door. Er is nog geen vervanger aangewezen.

Clint Hendricks en Willie Smit passen wegens hoog oplopende kosten
Dat er meer speelt dan Impey in zijn verklaring doet vermoeden, blijkt wel uit de tweet van zijn landgenoot Willie Smit. De 25-jarige renner – uitkomend voor Katusha-Alpecin – heeft eveneens besloten om zich terug te trekken voor het WK. Hij laat weten dat hij zelf zijn vluchten, overnachting, reiskosten, wielerkleding, vervoer én staf moest betalen.

Net als Impey en Smit past ook Clint Hendricks voor Innsbruck. De 26-jarige coureur laat aan In the Bunch weten dat hij niet de financiële middelen heeft om de trip te kunnen betalen. “Ik heb gewoon niet de financiële slagkracht”, zo is zijn verklaring.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ivo001 19 september 2018 om 09:24

En terecht.

0
Bazzz 19 september 2018 om 09:30

Zou me niet verbazen dat er dan helemaal géén één renner mee zal doen uit Zuid-Afrika

0
west 19 september 2018 om 10:00

Jay Thomson rijdt toch altijd alles?

0
ah-ja 19 september 2018 om 10:23

Meintjes, wat is er daar eigenlijk mee aan de hand…

0
Chaba 19 september 2018 om 11:31

Meintjes had je toch wel mogen verwachten. Heeft niet veel laten zien in Spanje of eigenlijk het gehele seizoen maar toch voor Zuid-Afrika de aangewezen persoon voor dit WK lijkt me.

0
Mwielerfan 21 september 2018 om 17:17

Zijn ploegen in zo’n geval niet bereid wat bij te springen? Er moet toch materiaal heen voor ttt. Extra fietsje erbij moet wel meevallen.
En ploegen hebben wel belang bij een extra potentiële knecht vaak

0

Headlines

Populair

Materiaalzone