Vanendert, Impey, La Tropicale Amissa Bongo, Theuns, Zesdaagse Gent

Vanendert, Impey, La Tropicale Amissa Bongo, Theuns, Zesdaagse Gent

foto: Sirotti (archief)

maandag 3 september 2018 om 18:05
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jelle Vanendert, Daryl Impey, La Tropicale Amissa Bongo, Edward Theuns en Jasper De Buyst.

Geen breuken Vanendert na opgave in Tour of Britain

De Tour of Britain zag vandaag naast een opgave van Edward Theuns (zie onder) ook een abandon van Jelle Vanendert. De Belgische coureur van Lotto Soudal kwam ten val op een natte weg en moest de strijd staken. Onderzoek uit het ziekenhuis wees uit dat Vanendert geen breuken heeft opgelopen, meldt Lotto Soudal. De ploeg verloor wel de groene leiderstrui van André Greipel. Alessandro Tonelli is de nieuwe leider.


Daryl Impey debuteert op WK tijdrijden

Mitchelton-Scott heeft de deelname van Daryl Impey aan het WK tijdrijden bevestigd. De Zuid-Afrikaanse kampioen tijdrijden zal dat voor het eerst doen. In het verleden kwam de sterke sprinter alleen uit op de wegritten van het wereldkampioenschap, of maakte hij deel uit van een ploeg in de ploegentijdrit. De laatste zes jaar was Impey nationaal kampioen tijdrijden. Hij is ook de huidige wegkampioen.


La Tropicale Amissa Bongo heeft etappes op papier

Jaarlijks is het in januari de Tour Down Under waar iedereen naar uitkijkt, maar voor de Afrikaanse teams en ook sommige Franse ploegen is La Tropicale Amissa Bongo de seizoensopener. De rittenkoers in Gabon heeft het parcours voor de komende editie al rond. Op 21 januari begint de ronde met een etappe van Bongoville naar Moanda. Zeven dagen en zeven etappes later wordt er gefinisht in hoofdstad Libreville. In de vijfde etappe wordt nog een uitstap gemaakt naar buurland Republiek Equatoriaal-Guinea.


Opgave Edward Theuns in Tour of Britain

Voor Edward Theuns zit de Tour of Britain er na anderhalve dag op. De Belgische coureur van Sunweb heeft de koers verlaten na een valpartij. Die crash vond plaats op een smalle weg die glad was geworden door de regen. Theuns is afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.


Jasper De Buyst maakt opwachting in Zesdaagse Gent

De Zesdaagse van Gent heeft Jasper De Buyst gepresenteerd als deelnemer. De wegrenner van Lotto Soudal maakt jaarlijks in de winter een uitstapje naar de baan, zo ook komende winter. De Buyst staat al twee keer op de erelijst van de Zesdaagse van Gent: in 2013 (met Leif Lampater) en in 2014 (met Kenny De Ketele) won hij het klassement. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er terug bij te zijn. Om helemaal klaar te zijn zal ik mijn wegseizoen ook iets vroeger beëindigen om even wat rust te nemen en dan op te bouwen naar de Lotto Zesdaagse. Ik wil er echt staan, ik kan het niet maken om als kopman van het Lotto-duo niet vol voor de eindzege te gaan”, licht De Buyst zijn deelname toe.

De Zesdaagse van Gent begint op 13 november in het Kuipke. Met wie De Buyst een koppel gaat vormen is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vinyakke 3 september 2018 om 18:23

De buyst een koppel met kluge?

0
den OPQS 3 september 2018 om 19:31

lijkt mij wel aangezien hij zegt het lotto-duo

Nu nog Keisse met Viviani en De Ketele met De Pauw en ze hebben een zeer mooi gevecht voor de overwinning in Gent. (ook gevecht tussen ploegen ;))

0
SteelHorseCowboy 4 september 2018 om 00:24

Waarom is om die kaart van Gabon een deel van het land geel en een ander deel van het land bruin?

0
vlaamse ardennen 4 september 2018 om 10:16

Geel deel is van de Chinezen ;-)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone