Veldritbelofte Niels Vandeputte wordt prof bij Alpecin-Fenix

maandag 15 februari 2021 om 18:21
Veldritbelofte Niels Vandeputte wordt prof bij Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

Niels Vandeputte heeft een profcontract getekend bij Alpecin-Fenix. De 20-jarige crosser is daardoor vanaf 1 maart 2021 prof. Als neoprof tekent Vandeputte, die op de weg aansluit bij de opleidingsploeg van Alpecin-Fenix, automatisch voor twee jaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Vandeputte is een grote veldritbelofte en dat bewees hij afgelopen weekend met een derde plaats in de X2O Trofee-veldrit van Brussel. Sinds 2015 kwam hij al uit voor de jeugdteams van de gebroeders Roodhooft. “Dat Niels prof wordt is voor ons geen groot nieuws”, zegt het management. “In zijn juniorentijd waren we al akkoord met Niels en zijn ouders over een profcontract, maar dan wel op het moment dat hij er klaar voor was. Dat kon tijdens of na zijn periode als belofte zijn.”

“Toen het Belgisch kampioenschap veldrijden voor beloften in Middelkerke definitief werd afgelast, besloten we het contract te ondertekenen”, aldus de broers Roodhooft. “We geloven in zijn potentie. Maar er is totaal geen druk op zijn schouders volgend seizoen. Hij is nog altijd jong en aan het begin van een leerproces. Het is belangrijk dat hij blijft doen wat hij leuk vindt.”

Combinatie veld en weg?
Vandeputte rijdt komend weekend nog de veldritten van Sint-Niklaas en Oostmalle, waarna een rustperiode volgt. “Daarna ga ik opbouwen naar het wegseizoen met de opleidingsploeg van Alpecin-Fenix. Ik kan met die ploeg mooie wedstrijden rijden. Dat is ook een ideale voorbereiding op mijn volgende winter”, legt hij zelf uit.

“Ik vind veldrijden nog wel het leukst. De laatste jaren ga ik het rijden op de weg steeds leuker vinden, maar ik ben begonnen omdat ik door de bossen wilde crossen”, aldus Vandeputte. “Ik zie mijzelf op korte termijn niet het veldrijden en de weg combineren zoals Mathieu dat nu doet.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Deo 15 februari 2021 om 19:16

“Ik zie mijzelf op korte termijn niet het veldrijden en de weg combineren zoals Mathieu dat nu doet.”

Man.. op korte termijn. Dan kan ik je ook niet serieus nemen als je zegt dat je crossen leuker vindt maar waarschijnlijk al binnen 2 jaar volledig stopt met crossen.

0
S'mon 15 februari 2021 om 19:26

Wie zegt dat hij stopt binnen twee jaar?

0
MarkPeeters 15 februari 2021 om 21:13

Je leest het helemaal verkeerd. Hij kan op korte termijn nog niet cross en weg combineren (wegens te jong) maar misschien kan die combinatie wel op lange termijn, als hij ouder en sterker is.
By the way, nergens zegt hij te zullen stoppen met crossen over 2 jaar. Misschien moet je hem toch maar serieus nemen

0
steven2743 15 februari 2021 om 19:56

Wonderschone techniek heeft deze man. Wat mij betreft mogen ze daar een camera opzetten en dan de hele cros volgen. Een groot fietsorgasme.

0
Gilberto 15 februari 2021 om 22:51

Blijf alsjeblieft toch vooral crossen!

0
Adorni 15 februari 2021 om 22:53

Goed dat ze nog een beloftevolle crosser vastleggen. Doordat hun crossers (Vdp’s, Merlier en Vermeersch) zich op de weg richten en zich ook minder op de cross, komen ze ‘slechts’ een 15-20tal crossen in beeld. Het is dan niet slecht om een echte crosser die er 30 rijdt in je ploeg te hebben.

0
john 16 februari 2021 om 08:36

Je heb meer aan een crosser die 20 crossen in beeld komt dan eentje die 30 er achteraan rijd en zelden in beeld komt

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone