Veenendaal-Veenendaal Classic verplaatst naar mei op UCI-kalender

vrijdag 22 november 2019 om 17:49
Veenendaal-Veenendaal Classic verplaatst naar mei op UCI-kalender

foto: Cor Vos

De Veenendaal-Veenendaal Classic wordt komend jaar gehouden in mei in plaats van augustus. Daarmee geeft de UCI gehoor aan de aanvraag van de organisatie om de wedstrijd op een andere plaats op de kalender te zetten.

De overvolle wielerkalender was de reden voor de aanvraag. Dit jaar stond geen enkel WorldTour-team aan de start in Veenendaal en daar hoopt de organisatie met een verplaatsing verandering in te brengen. Aanvankelijk stond de koers gepland voor 19 augustus, maar men hoopte de .1-wedstrijd te mogen organiseren op vrijdag 8 mei of zaterdag 9 mei.

Vandaag kreeg de Veenendaal-Veenendaal Classic groen licht. De vrouwenwedstrijd staat op de nieuwe kalender gepland voor vrijdag 8 mei, de mannen rijden op zaterdag 9 mei. “Door het evenement naar 8 en 9 mei te halen, zorgen we ervoor dat we kunnen vernieuwen”, vertelde de nieuwe voorzitter André Homma onlangs al.

Zakkari Dempster
Afgelopen editie pakte Zakkari Dempster de zege in de Veenendaal-Veenendaal Classic. De Australiër, die onlangs zijn afscheid aankondigde, maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep die op 110 kilometer van de finish wegreed. Vorig jaar won Annemiek van Vleuten de eerste vrouweneditie. Dit seizoen werd de vrouwenkoers niet gehouden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sjoerd102 22 november 2019 om 23:30

Rondom 9 mei weinig vergelijkbare wedstrijden in Nederland, België of Duitsland die ze mee kunnen pakken. Dus denk dat de WT teams deze wedstrijd wederom links laten liggen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone