Veelwinnaar Ganna ziet Hart eindzege pakken: “Bizar dat we de Giro zo eindigen”

zondag 25 oktober 2020 om 16:58
Veelwinnaar Ganna ziet Hart eindzege pakken: “Bizar dat we de Giro zo eindigen”

foto: Cor Vos

Voor Filippo Ganna was de Giro d’Italia van 2020 er een om nooit meer te vergeten. De Italiaan won alle drie de tijdritten, een bergetappe en zag op de slotdag ploeggenoot Tao Geoghegan Hart de eindzege veroveren. “We werken al 21 dagen samen en het is bizar dat we de Giro zo eindigen”, zegt Ganna.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“En dat dit het resultaat is, is fantastisch”, aldus de wereldkampioen tijdrijden. Van tevoren ging INEOS Grenadiers met Geraint Thomas als kopman van start. Na zijn vroege val liep het helemaal anders.

Tao Geoghegan Hart ging als nummer twee, maar in dezelfde tijd als roze trui Jai Hindley, van start in de slottijdrit naar Milaan. Ganna wist vanmorgen dat het goed zat. “Elke etappe is anders en raar, maar vanmorgen zag ik dat Tao de juiste mindset had”, zegt Ganna, die zelf de tijdrit won in Milaan. “Dit is ritzege nummer zeven al én we kunnen vanavond de roze trui mee naar huis nemen.”

Ganna wil nog niet te veel vooruit kijken naar 2021, waarin hij zijn status als beste tijdrijder van de wereld kan bevestigen. “We zullen wel zien wat er nog gaat gebeuren. Voor nu gaat het erom dat we vanavond de zege van Tao gaan vieren, want dat is heel mooi”, aldus de Italiaanse stoomwals.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Ward 25 oktober 2020 om 19:24

Ineos haalt hier verschroeiend uit zeg: winnen een derde van de ritten en nemen ook de eindzege mee naar huis en dat zonder de absolute kopman. Ze zetten hier toch wel eventjes de puntjes op de i!

Vlinder 25 oktober 2020 om 22:02

Zeg dat wel! Leuke ploeg was dat. En die Ganna is ook echt definitief gearriveerd. Wat een machine, schitterend om te zien. 4 ritten in zijn eerste grote ronde!

doorak 26 oktober 2020 om 13:46

Tja Ineos heeft dan ook wanneer men het hele team naast elkaar zit een enorm vermogen wat men weg kan trappen in koers.
Wanneer je in staat bent om zoveel potentiële kopmannen in één team ( geheeel ineos) onder te brengen moet men ook in staat zijn erna te handelen. En dat hebben ze uitstekend gedaan.
Ook al hebben ze veel meer budget dan de anderen, ze doen het hier wel en dat verdiend ook lof.