Veelvraat Vos zegeviert ook in slotetappe Tour de l’Ardèche

donderdag 19 september 2019 om 16:21
Veelvraat Vos zegeviert ook in slotetappe Tour de l’Ardèche

foto: Cor Vos

Marianne Vos verlaat de Tour de l’Ardèche met vijf ritzeges én winst in het eindklassement. De kopvrouw van CCC-Liv moest in de slotetappe naar Privas afrekenen met Nikola Nosková, maar de Tsjechische was niet opgewassen tegen de eindwinnares. De 32-jarige Vos lijkt helemaal klaar voor het aankomende WK in Yorkshire.

Marianne Vos was gisteren nog maar eens de beste in de Tour de l’Ardèche. De Nederlandse veelvraat van CCC-Liv boekte in Beauchaste alweer haar vierde dagzege, na eerdere overwinningen in Aubenas, Le Mont Lozère en Apt. De zegekoningin van 2019 begon ook met een geruststellende voorsprong aan de slotetappe naar Privas, aangezien naaste belaagster Clara Koppenburg al tegen een achterstand aankeek van ruim vier minuten.

De zevende en laatste etappe van Chomerac naar Privas was kort maar krachtig. De rensters werden over de Col de Fontenelle, Chaumel en La Croix de Creysseilles gestuurd, en dat over een afstand van slechts 87,9 kilometer. Het bleek een ideale etappe voor Nikola Nosková. De 22-jarige Tsjechische reed een tijdje alleen vooruit, maar de renster van Bigla Pro Cycling kreeg op de slotklim toch het gezelschap van leidster Vos.

Vos en Nosková bereikten als eerste de top van La Croix de Creysseilles. Het verschil met de eerste achtervolgers was ruim één minuut, waardoor we een tweestrijd kregen om de overwinning. Vos was al zeker van de eindzege, maar de Nederlandse liet geen kruimels liggen voor de concurrentie. Ze wist in de finale zelfs nog weg te rijden van haar vluchtgenoot Nosková. De Cubaanse Arlenis Sierra moest net als gisteren genoegen nemen met plaats drie.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

11 Reacties

Franco Ballerini 19 september 2019 om 16:46

Is Marianne beter dan ooit? Het lijkt er haast op.

mackie 19 september 2019 om 16:59

Is wel een wedstrijd tegen de subtop van de Dames.
Ze is natuurlijk wel DE FAVORIET voor het WK.

rahimns 19 september 2019 om 17:16

Het is in ieder geval wel haar beste seizoen in echt jaren… echt indrukwekkend zoals dit jaar weer koerst en heerst

KnightBiker 19 september 2019 om 17:42

Hooggebergte en tijdrijden zitten er denk ik niet meer in, maar verder denk ik absoluut dat ze haar beste vorm ooit evenaart, en dat haar huidige capaciteiten prima aansluiten bij een parcours als dat in Yorkshire. (die eerste 2 moet ze ook niet meer willen)

De moeilijkheid is wel dat de concurrentie eigenlijk alleen in het nederlandse team zit: die zullen we willen rijden op 40 a 50 km van de finish, en Vos zal moeten wachten tot de echte finale. Dike kans dat van Vleuten en van der Breggen dan al lang weg zijn en dat ze er niet achteraan kan omdat het teamgenoten zijn die voorop rijden. Normaal is een sterk nederlands team een voordeel, maar voor Vos wellicht een nadeel. (hopen dat van Vleuten en van der Breggen voor Vos willen werken)

Pietspeed 19 september 2019 om 19:01

Tegenstand in deze 2 h. c. wel minder…
Maar kennelijk gaat dat winnen niet vervelen.

Turtlehead 19 september 2019 om 21:56

Hello, I’m baaaaack!

roeleur 19 september 2019 om 21:58

Zeker weten. In de ochtend werkt ze in een schoenenzaak en na afloop van de koers brengt ze de post nog rond. Dit is pure ontspanning voor haar.

thorsen 19 september 2019 om 18:41

Straks op het WK, 3 honden vechten om een been en een 4e loopt ermee heen?

west 19 september 2019 om 20:29

Blaak?

Hoebele 19 september 2019 om 22:27

Eerder Brand of Vollering dan Blaak. Of is de 4e een buitenlandse? Moolman, Uttrup, Spratt, ELB, Rivera, Kasia, Bastianelli, Borgli of Deignan in eigen streek?

kiryienka 20 september 2019 om 10:25

GOAT

Headlines

Materiaalzone

Populair