Van Hooydonck ziet harde werk beloond worden: “Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent”

zaterdag 9 juli 2022 om 19:16
Van Hooydonck ziet harde werk beloond worden: “Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma ging in de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk vol voor dagsucces met Wout van Aert. Vooral Nathan Van Hooydonck deed berenwerk voor de drager van het groen, die het in Lausanne vervolgens vakkundig afmaakte. “Ik wist nog niet dat Wout gewonnen had toen ik over de finish reed, maar dit is prachtig”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Van Hooydonck.

“Je rijdt er de hele dag voor op kop en je weet dat als alles goed gaat, dat hij er heel dichtbij zal zijn. Maar je moet het altijd nog doen”, aldus Van Hooydonck. Hij reed een groot deel van de etappe op kop van het peloton, samen met Christopher-Juul Jensen van BikeExchange, om de vlucht van drie te controleren. “We hadden in de vorige etappes ook al wel stevig gereden om onze kopmannen voorin te houden, maar dit is toch nog net iets lastiger.”

“Op het einde kwamen er nog wat motiverende woorden van Van Aert. Dat is wel mooi. Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent. Op fietsgebied is dit echt een droom. Dat Wout hier wint, is mijn beloning. Daarvoor doe ik het. We zitten in een goede flow met de ploeg, hopelijk kunnen we dat zo houden.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Frans Vets 9 juli 2022 om 19:34

Toppertje Nathan

0
kelderfan 9 juli 2022 om 19:46

Zeker een toppertje, die heeft echt de bloemen wel verdiend.

0
Marcus Aurelius 9 juli 2022 om 20:00

Bij de ‘voorselectie’ van Jumbo stond Nathan meestal niet vermeld. Ik denk dat de meesten zijn selectie alvast niet meer in vraag stellen. Hij werkt zich te pletter voor de ploeg. Ook Benoot die in de weegschaal lag met anderen is zeer sterk bezig.

0
ssj 9 juli 2022 om 20:01

Ja klopt. Tot nu toe valt alleen Kuss enigszins tegen lijkt het.

0
Dangeroe 9 juli 2022 om 20:09

@ssj Opgelet gister? Eerste etappe waarvoor ze hem meenemen en wordt gewoon 10e.

0
DrJ 9 juli 2022 om 20:11

@ssj Kuss gewoon prima joh.

0
de adelaar 9 juli 2022 om 21:12

Ik moet zeggen dat v Hooydonck en Kruiswijk en Benoot echt positief opvallen. Laporte is beresterk. Het is hopen dat Kuss in de bergen van waarde kan zijn samen met Kruiswijk

0
ssj 9 juli 2022 om 21:22

Rustig jongens. Ik zeg “lijkt”. Tot nu toe vind ik m namelijk te weinig (zichtbaar) knechten. En ja, het echte werk voor hem moet nog komen. Dus het kan alleszins meevallen.

0
Romāns Vainšteins 9 juli 2022 om 20:35

Hele ploeg is ruim in orde. Jumbo heeft topwerk geleverd wat betreft de equipe samenstellen, voorbereiden en opvoeren. Kuss’ werk moet vooral nog komen en dat kan van groot belang worden. Op goede dagen tijdens nare klimmen bij de eerste 5 soms.

0
MarcoPantani 10 juli 2022 om 08:11

Was verbaasd over niet selecteren van Theunissen, maar als je de uitleg van Clement daarover hoort en Van Hoydonck zo ziet werken, dan is dat een hele goede keus. Kuss zal er pas in week 3 staan, die lijkt aan het begin altijd niet in vorm te zijn

0
Wheely 10 juli 2022 om 08:45

Ik begrijp dat je Gert-Jan als verwant hoog hebt zitten maar ze hebben wel genoeg klimmers mee en hij is ook wel een beetje over zijn top heen inmiddels.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone