Van Hooydonck ziet harde werk beloond worden: “Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent”
foto: Cor Vos
zaterdag 9 juli 2022 om 19:16

Van Hooydonck ziet harde werk beloond worden: “Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent”

Jumbo-Visma ging in de achtste etappe van de Ronde van Frankrijk vol voor dagsucces met Wout van Aert. Vooral Nathan Van Hooydonck deed berenwerk voor de drager van het groen, die het in Lausanne vervolgens vakkundig afmaakte. “Ik wist nog niet dat Wout gewonnen had toen ik over de finish reed, maar dit is prachtig”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Van Hooydonck.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Je rijdt er de hele dag voor op kop en je weet dat als alles goed gaat, dat hij er heel dichtbij zal zijn. Maar je moet het altijd nog doen”, aldus Van Hooydonck. Hij reed een groot deel van de etappe op kop van het peloton, samen met Christopher-Juul Jensen van BikeExchange, om de vlucht van drie te controleren. “We hadden in de vorige etappes ook al wel stevig gereden om onze kopmannen voorin te houden, maar dit is toch nog net iets lastiger.”

“Op het einde kwamen er nog wat motiverende woorden van Van Aert. Dat is wel mooi. Als je zo’n ploeg hebt, smijt je je honderd procent. Op fietsgebied is dit echt een droom. Dat Wout hier wint, is mijn beloning. Daarvoor doe ik het. We zitten in een goede flow met de ploeg, hopelijk kunnen we dat zo houden.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2022
Toppertje Nathan
  9 juli 2022
  Zeker een toppertje, die heeft echt de bloemen wel verdiend.
Bij de 'voorselectie' van Jumbo stond Nathan meestal niet vermeld. Ik denk dat de meesten zijn selectie alvast niet meer in vraag stellen. Hij werkt zich te pletter voor de ploeg. Ook Benoot die in de weegschaal lag met anderen is zeer sterk bezig.
  9 juli 2022
  Ja klopt. Tot nu toe valt alleen Kuss enigszins tegen lijkt het.
  9 juli 2022
  @ssj Opgelet gister? Eerste etappe waarvoor ze hem meenemen en wordt gewoon 10e.
  9 juli 2022
  @ssj Kuss gewoon prima joh.
  9 juli 2022
  Ik moet zeggen dat v Hooydonck en Kruiswijk en Benoot echt positief opvallen. Laporte is beresterk. Het is hopen dat Kuss in de bergen van waarde kan zijn samen met Kruiswijk
  9 juli 2022
  Rustig jongens. Ik zeg “lijkt”. Tot nu toe vind ik m namelijk te weinig (zichtbaar) knechten. En ja, het echte werk voor hem moet nog komen. Dus het kan alleszins meevallen.
Hele ploeg is ruim in orde. Jumbo heeft topwerk geleverd wat betreft de equipe samenstellen, voorbereiden en opvoeren. Kuss’ werk moet vooral nog komen en dat kan van groot belang worden. Op goede dagen tijdens nare klimmen bij de eerste 5 soms.
10 juli 2022
Was verbaasd over niet selecteren van Theunissen, maar als je de uitleg van Clement daarover hoort en Van Hoydonck zo ziet werken, dan is dat een hele goede keus. Kuss zal er pas in week 3 staan, die lijkt aan het begin altijd niet in vorm te zijn
  10 juli 2022
  Ik begrijp dat je Gert-Jan als verwant hoog hebt zitten maar ze hebben wel genoeg klimmers mee en hij is ook wel een beetje over zijn top heen inmiddels.

Reacties zijn gesloten.