Van der Poel na solozege in Antwerpen: “Wout was gelijk sterk en zal nog beter zijn met Kerst”

zondag 4 december 2022 om 15:29
Video

Mathieu van der Poel versloeg Wout van Aert direct in hun eerste veldritconfrontatie van deze winter. Hij won solo, maar verwacht dat de teruggekeerde Belgische kampioen nog veel sterker gaat worden in het veld. “Het kan altijd beter en dat zal nodig zijn, want Wout was ook gelijk sterk en die zal ook nog beter zijn met Kerst. Dat zullen nog duels worden!”, voorspelt Van der Poel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Zaterdag kwam de kopman van Alpecin-Deceuninck nog hard ten val in Boom, maar hij kende weinig problemen aan zijn knie en schouder in Antwerpen. “Ik had weinig last”, vertelt hij in het flashinterview. “Het was een lastige wedstrijd om alleen rond te rijden, maar ik denk dat ik alles goed heb gedaan. Foutjes kan ik mij niet herinneren. Het was een goede race en ik voelde mij goed. Ik was in staat om een gat te slaan en dat vast te houden. Daar ben ik blij mee.”

Voor Van der Poel staat nu een trainingsstage in Spanje op de planning. “Dat is wel jammer, om eerlijk te zijn. Ik kom net in het ritme en moet er nu alweer uit”, lacht hij. “Maar dat er hoort er een beetje bij. Ik wil ook goede basis voor het klassieke voorjaar, want dat is ook heel belangrijk voor mij. En we houden ons aan de planning.”

Wedstrijdprogramma Mathieu VAN DER POEL

Dit artikel delen:

3 Reacties

Asje Menou 4 december 2022 om 16:00

Wat een verschil met vorig jaar mensen. Ik hoop dat hij zich daadwerkelijk aan zijn planning houdt, en dan gaan we een mooi voorjaar tegemoet.

2
Jan 4 december 2022 om 20:27

“We houden ons aan de planning”
Ik mag het hopen

1
de adelaar van de adsteeg 5 december 2022 om 07:05

Super programma

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone