Van der Hoorn over transfer naar Intermarché Wanty Gobert: “Een perfecte uitdaging”

zondag 27 december 2020 om 08:39
Van der Hoorn over transfer naar Intermarché Wanty Gobert: “Een perfecte uitdaging”

Taco van der Hoorn in het tenue van Jumbo-Visma - foto: Cor Vos

Taco van der Hoorn is blij dat hij volgend jaar mag uitkomen voor Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. De 27-jarige Nederlander heeft het in een persbericht over een ‘perfecte uitdaging’. “Mijn doelen en capaciteiten zullen binnen dit team uitstekend tot hun recht komen.”

In de tweede helft van de zomer werd bekend dat Van der Hoorn op weg naar de uitgang was bij Jumbo-Visma, de ploeg waar hij de afgelopen twee jaar voor reed. De renner tekende in november een contract bij BEAT Cycling, maar kon niet veel later alsnog de overstap maken naar een WorldTour-formatie.

“Dit was een unieke kans voor mij die ik niet kon laten liggen”, zo liet Van der Hoorn eerder al weten. “Ik ben ontzettend blij om volgend seizoen de kleuren van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux te verdedigen. Mijn doelen en capaciteiten zullen binnen dit team uitstekend tot hun recht komen”, zo klinkt het na het zetten van de handtekening.

“Een dienende rol ligt me, maar het zelf op zoek gaan naar de winst intrigeert me evenzeer. De combinatie van beide aspecten die me bij deze Belgische structuur aangeboden werd, is een perfecte uitdaging. Ik kijk ook uit naar mijn eerste grote ronde, waar ik me met de typische koersstijl van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux wil tonen.”

Groeimarge 
Aike Visbeek, de nieuwe performance manager, verwacht veel van zijn landgenoot. “Taco is een intelligente en zelfbewuste renner die zorgvuldig zijn seizoen voorbereidt. In het plan dat we samen met hem opgesteld hebben, krijgt hij volop kansen. Na twee jaar in een dienende rol maakt hij een zeer gemotiveerde indruk.”

“Dit in combinatie met een goede begeleiding, een WorldTour-programma en deelname aan een eerste grote ronde kan tot de volgende stap in zijn carrière leiden. Taco is met zijn 27 jaar een renner met groeimarge en dat profiel past goed binnen de strategie van ons team in volle ontwikkeling.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

André Hilgersom 27 december 2020 om 08:56

Vindt Taco van der Hoorn wel een leuke renner om te volgen. Hoop wel dat de ploeg Intermarché Wanty Gobert professioneler is geworden. Van buitenaf vond ik het maar zo – zo, met een ploegleider die niet echt iets uitstraalde. Daar tegenover staat wel mijn respect dat de ploeg het al die jaren, soms tegen de stroom in, heeft volgehouden. Nu dus een World Tour licentie. Wens ze alle succes!

platteprijs 27 december 2020 om 08:59

Een ploeg en een renner die volgens mij goed bij elkaar passen. Hopelijk revancheert Van der Hoorn zich. Het enige wat ik me afvraag is waarom Wanty zolang gewacht heeft met het aanbieden van een contract. Het budget voor 2021 moet op dat moment toch al een tijdje vastgestaan hebben.

FreeWilly 27 december 2020 om 09:51

Zou het niet kunnen dat ze eerst gewacht hebben op Aru en Nizollo… waar ze interesse in hadden en daarna uitkeken naar andere renners?

Martino87 27 december 2020 om 11:23

Volgens mij is het voor hem beter dat hij in 2021 bij Wanty rijdt dan dat hij nog bij Jumbo had kunnen rijden. Sportief gezien althans.

Scott Sunderland 27 december 2020 om 13:32

De best mogelijke keuze voor hem. En de enige mogelijkheid om in de WT te rijden. Wanty is voor hem nog een betere ploeg in deze fase dan Jumbo. Hij zal zijn kansen moeten gaan pakken komend jaar. Er zit wel druk op. Als het bij Wanty ook niet wil lukken gaat het moeilijk worden. Maar dat is topsport. Succes Taco !

Headlines

Materiaalzone

Populair