Van der Haar op podium in Oostmalle: “Kijk positief terug op het seizoen”

zondag 21 februari 2021 om 17:49
Van der Haar op podium in Oostmalle: “Kijk positief terug op het seizoen”

foto: Cor Vos

Lars van der Haar heeft voor de achtste keer dit seizoen een podiumplaats behaald. In de Sluitingsprijs Oostmalle moest de Nederlander van Baloise Trek alleen Laurens Sweeck en Quinten Hermans voor zich laten. “Het ging goed vandaag, en het is leuk om mijn seizoen zo af te sluiten”, reageert Van der Haar.

De crosser uit Woudenberg kwam langzaam op gang en sloot halverwege aan bij een groep die reed om de derde plaats. “Ik had lange tijd niet door dat ik naar het groepje reed dat voor de derde plek streed”, vertelt Van der Haar. “Ik dacht verder naar achteren te zitten, maar dat viel dus mee.”

De afgelopen maanden kwam Van der Haar vaak niet in de buurt bij het podium, ook toen Mathieu van der Poel en Wout van Aert zich al op het wegseizoen zijn gaan richten. “Het viel de laatste weken beetje tegen, ook al had ik het gevoel dat het er nog wat in de benen zat. Of het zat tegen, of anderen waren beter”, zegt hij. “Maar ik kijk positief terug op het seizoen, ik ben er tevreden mee.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

KnightBiker 21 februari 2021 om 18:15

Blijft een leuke crosser, maar de resultaten gaan ieder jaar een plekje achteruit.. ik hoop op wat meer uitschieters in de toekomst..

0
Murcia 21 februari 2021 om 18:47

Zijn top is inderdaad geweest maar ik vond hem zeker in het begin van dit seizoen beter dan ik in lange tijd gezien had. Daarna wel een terugslag met een paar spaarzame opflakkeringen.

0
Beer 21 februari 2021 om 21:02

Komt er niet meer aan te pas. Cant wordt er hier harder voor aangepakt.

0
Thijs E 21 februari 2021 om 21:07

“De crosser uit Woudenberg kwam langzaam op gang” is samen met “Lars van der Haar ….de balkjes” zo’n beetje de samenvatting van zijn seizoen voor mij.

Hij vecht als een leeuw (die loopcross uitgezonderd), slaat klare taal uit in zijn interviews (voorbeeld voor zo’n beetje alle crossers, met de sausmannen voorop), maar draait pas halverwege goed en verliest seconden bij elke passage van de balkjes. Jammer, want ergens heb je het idee dat hij kan wedijveren met de rest achter WvA en MvdP als t top draait.

0
antilek 21 februari 2021 om 22:16

Lars begint vaak met een goede start, maar halverwege de 1e ronde verliest hij vaak ca 10 plekken. En dan moet hij weer in de achtervolging . En eindigd dan meestaal rond plaats 6. Jammer ik ben nog steeds van mening dat hij veel meer mee kan doen voor een podiumplek. Gouwe goser.

0
Deel Koeper 22 februari 2021 om 00:08

Het was een seizoen waarin van der Poel, Van Aert, Pidcock, Aerts, Iserbyt, Sweeck, Hermans en Vanthourenhout TV-crossen wonnen, gebeurt zelden dat er bij de mannen zo veel verschillende winnaars waren. Een van der Haar moet daar dan ook gewoon tussen staan. Als het nu niet lukte, wanneer dan nog wel?

Lijkt ook zwakker te gaan rijden als hij in een zwakker deelnemersveld zit, alsof hij zich onbewust aanpast zodat hij in alle omstandigheden zeker net achter de feiten blijft aanrijden.

0
Limal 22 februari 2021 om 07:57

Ik heb Lars altijd een leuke crosser gevonden (steeds interessante interviews!), maar het beste ligt duidelijk in het verleden. Wie zou er het vaakst op plaats 6 geëindigd dit seizoen, hij of Cant? :-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone