Van der Breggen na zege in klimtijdrit: “Goede test voor de Spelen”

maandag 5 juli 2021 om 17:58
Van der Breggen na zege in klimtijdrit: “Goede test voor de Spelen”

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen toont een kleine maand voor de Olympische Spelen een ijzersterke vorm. Als leidster van de Giro d’Italia Donne won ze maandag de klimtijdrit met overmacht en dat geeft vertrouwen richting Tokio. “Dit was een goede test voor de Spelen”, reageert Van der Breggen na afloop.

“Het was een heel mooie tijdrit”, vertelt de kopvrouw van SD Worx na de 11 kilometer lange chrono naar Riale. “Tijdritten als deze hebben we niet veel, eigenlijk nooit. Het was een heel mooi om deze tijdrit te rijden.”

Van der Breggen is bezig aan haar laatste seizoen en dan is elke zege meegenomen. “Ik sta in een luxe positie met deze ploeg om mij heen. Zeker in mijn laatste jaar is het mooi om dit te doen”, aldus de Nederlandse. Toch wil ze niet te vroeg juichen. “We zijn pas halverwege. De rest van de ronde heb ik ook nog goede benen nodig. Er komen nog wat lastige bergritten aan en hopelijk blijft het zo goed gaan, maar we moeten ervoor blijven vechten.”

In de top van het klassement bezet SD Worx de eerste drie plekken. Achter Van der Breggen staan Ashleigh Moolman-Pasio en Demi Vollering. “We kijken vooral naar het klassement. Maar we zijn hier ook met Chantal van den Broek-Blaak en Elena Cecchini. Zij willen zeker aanvallen in de vlakke etappes. Dat geldt ook voor de ritten in de bergen. Dus als er kansen zijn gaan we voor ritzeges, maar het klassement houden we goed in de gaten natuurlijk”, zegt ze.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Cayolle 5 juli 2021 om 18:44

Dit was natuurlijk wel een klimtijdrit. Op de OS heb je wel wat hoogtemeters in de tijdrit, maar dat is toch zeker geen klimtijdrit.
Zoals zij hem gereden heeft (op een tijdritfiets, het grootste deel helemaal volledig in tijdritpositie) blijft het natuurlijk wel een goede training voor de OS.

Al Phila 5 juli 2021 om 19:27

Heel sterk. Maar ik hoop echt dat ze niet gaat voor de OS-titel maar samenwerkt om die aan een andere Nederlandse te gunnen die nog minimaal 3 jaar doorgaat of nog geen OS-titel heeft. Ook al is ze de beste: geen Vinootje zoals in Londen.

Cayolle 5 juli 2021 om 19:35

VdB is erg van het gunnen. (Regelmatig gunt ze de overwinning aan een ploeggenote zoals in la Course, LBL en vorig jaar Vlaanderen.) Maar wat mij betreft gaat ze in deze Giro en op de O.S. gewoon nog een keer voor zichzelf of in ieder geval voor de sterkste in de ploeg.

Oblomov 6 juli 2021 om 09:10

Die logica gaat op voor het WK, omdat anders de regenboogtrui uit het peloton verdwijnt, maar een Olympische medaille draag je niet en kan dus gewoon naar een afscheidnemende atleet.

JTR 5 juli 2021 om 20:31

Er gaat er maar 1 winnen in Tokyo. Chloe Dygert is daar helemaal terug. Let maar op !

Cayolle 5 juli 2021 om 22:56

Heb je het nu alleen over de tijdrit of over tijdrit en wegrit?
Het zou best kunnen, maar we weten het gewoon niet omdat ze geen Europese wedstrijden rijdt.

Oblomov 6 juli 2021 om 09:14

Want, die heeft in de tussentijd leren sturen?

Pietspeed 5 juli 2021 om 23:20

Oef, hopelijk worden er ook geen vragen bij haar prestaties gesteld zoals bij Pogi. Anna is misschien nog wel indrukwekkender bezig. Hup Anna, grote klasse!

Headlines

Materiaalzone

Populair