Van Baarle wijst op sterke Roubaix-selectie INEOS: “Kunnen meerdere kaarten spelen”

zondag 17 april 2022 om 10:51
Van Baarle wijst op sterke Roubaix-selectie INEOS: “Kunnen meerdere kaarten spelen”

foto: Cor Vos

Update

Dylan van Baarle eindigde twee weken terug als tweede in de Ronde van Vlaanderen en gaat zondag opzoek naar nieuw succes in Parijs-Roubaix. “Afgelopen week voelde ik me heel goed, dus ik denk dat ik er klaar voor ben”, vertelde de Nederlander bij de ploegenpresentatie aan de vooravond van de Helleklassieker. Ook zijn ploeggenoot Magnus Sheffield kijkt uit naar de kasseienkoers.

Van Baarles ploeg, INEOS Grenadiers, is goed op dreef de laatste weken. Zondag stelt het Britse team, naast Van Baarle zelf, onder andere Amstel Gold Race-winnaar Michał Kwiatkowski en Filippo Ganna op. “Met ons drie heb je de leiders, maar we hebben ook nog Ben Turner en Magnus Sheffield, die ook heel sterk zijn. Als zij meezitten, weten we dat ze ook mee kunnen doen voor de overwinning. Dus we hebben meerdere kaarten om te spelen.”

Sheffield won afgelopen woensdag de Brabantse Pijl, terwijl ook Turner in die koers indruk maakte. “Vooral de laatste weken zijn we als ploeg naar elkaar toegegroeid. Als je hen (Sheffield en Turner, red.) ziet rijden in de Brabantse Pijl, dan is dat heel mooi om te zien. Als we morgen weer zoiets kunnen laten zien, zou ik heel blij zijn.”

UPDATE: Over mogelijke transfer naar Jumbo-Visma: “Het is een mooie ploeg”
Nederlander Van Baarle kwam voor de start van Parijs-Roubaix even langs bij de camera van NOS. De nummer twee van de Ronde van Vlaanderen kreeg een vraag voorgeschoteld over de transfergeruchten die er spelen. “Er is inderdaad interesse van Jumbo-Visma, het is een heel mooie ploeg. Maar meer kan ik er nu niet over zeggen, we zijn nog in onderhandeling met de ploeg.”

Magnus Sheffield
Sheffield is het met Van Baarle eens dat INEOS op meerdere paarden kan gokken. “Je moet niet naar één van ons kijken, je moet kijken naar iedereen uit de selectie”, aldus de 19-jarige Amerikaan. “Het team is heel sterk dit jaar. Er is een goede sfeer, op de fiets en ernaast. Ik ben heel blij om bij deze groep te horen.”

“Morgen zal het wel zwaar worden, het is een monument. Ik heb al een monument gedaan, de Ronde van Vlaanderen, die hakte er wel in”, aldus Sheffield, die 69ste werd in Vlaanderens Mooiste. “Nu kijk ik uit naar morgen. Je ziet dat winnaars jonger en jonger worden, maar dat geeft me geen druk. Ik moet gewoon van het moment genieten.”

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-fr Parijs-Roubaix (17 april)
flag-it Filippo Ganna
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-gb Luke Rowe
flag-us Magnus Sheffield
flag-gb Ben Turner
flag-nl Dylan van Baarle
flag-au Cameron Wurf

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 16 april 2022 om 20:04

Ik geloof in deze mannen en ben tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig, als ze niks tegenkomen trekken ze de boel met een paar man uit elkaar en hebben ze al snel een overtal.

0
zacht 16 april 2022 om 20:44

Wurf mag bidons halen en Rowe mag als eerste tempo rijden begrijp ik.

0
Favo 16 april 2022 om 21:14

Met Kwiatkowski, die lijkt me te licht om een rol te spelen in de finale.

0
zacht 17 april 2022 om 11:06

Kwiatowski reed pas één keer P-R volgens mij, is inderdaad niet echt zijn koers.

0
fietsvriend 16 april 2022 om 22:53

Waarom rijdt Pidcock hier niet?

0
Har77 16 april 2022 om 23:07

Zit op zn mtb

0
Mystieke_Monnik 17 april 2022 om 08:51

Sterkste ploeg in het voorjaar tot nu toe? Dat overtal op het sleutelmoment komt er wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone