Van Baarle over de Ronde: “Wout is de absolute kopman, maar ik kan zeker mijn kans gaan”

woensdag 29 maart 2023 om 09:28
Van Baarle over de Ronde: “Wout is de absolute kopman, maar ik kan zeker mijn kans gaan”

Van Baarle won al Omloop Het Nieuwsblad - foto: Cor Vos (archief)

Nog vier nachtjes slapen en dan staat de 107e editie van de Ronde van Vlaanderen op het programma. Jumbo-Visma is op basis van de voorbije weken de te kloppen ploeg. Dylan van Baarle, een van de sleutelfiguren, blikt in de podcast In Koers van het Algemeen Dagblad alvast vooruit op de Ronde.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Binnen het kamp van Jumbo-Visma zijn de meeste ogen straks gericht op Wout van Aert, maar de ploeg heeft met Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck nog meer ijzers in het vuur. Van Baarle, Benoot en Laporte waren dit voorjaar ook al succesvol, met winst in respectievelijk Omloop Het Nieuwsblad (Van Baarle), Kuurne-Brussel-Kuurne (Benoot) en Gent-Wevelgem (Laporte).

Van Aert, die al de beste was in de E3 Saxo Classic, lijkt echter de grootste kanshebber voor de Ronde van Vlaanderen. “Als Wout De Ronde wint, krijgt iedereen een week vrij. Een feestweek”, lacht Van Baarle. “We kunnen met vier of vijf jongens van onze ploeg diep in de finale komen en dan moeten we gebruik maken van onze sterkte. Wout moet dan gebruik maken van ons, maar wij ook van Wout. Ik kan zeker mijn eigen kans gaan, maar het is wel duidelijk dat Wout de absolute kopman is.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?

Lastige aanloop 
Maar hoe gaat het nu eigenlijk met Van Baarle? De Nederlander kwam in de E3 Saxo Classic namelijk ten val op de kasseien van de Stationsberg en kon niet verder. “We draaiden de Stationsberg op, op de kasseistrook met dat treinspoor. Na dat treinspoor ging Florian Sénéchal onderuit. Ik zat aan de binnenkant en probeerde die te houden, maar iemand achter me reed me van de fiets. Het was een heel lullige valpartij, omdat die te vermijden was.”

“Ik had gelijk super veel last van m’n knie, dus ik kon zelf ook niet opstaan. Al met al viel het uiteindelijk redelijk mee. Op zaterdag kon ik alweer twee uurtjes losfietsen. Nu heb ik eigenlijk meer last van mijn schouder dan mijn knie of heup, dus het verspringt een beetje.” Van Baarle is echter optimistisch over zijn kansen in de Ronde van Vlaanderen. De hardrijder staat vandaag wel niet aan de start van Dwars door Vlaanderen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

sjoerdtjen 29 maart 2023 om 09:57

Prima uitspraken, duidelijk hoe het zit… Denk dat het qua teamspirit dik in orde is daar!

Benieuwd of ze als ploeg iets kunnen uitspelen tegen het waarschijnlijke scenario dat Poga, MvdP en WvA met z’n 3en voorop raken omdat ze simpelweg sterker zijn dan de rest.

2
Wheely 29 maart 2023 om 10:06

Als van Baarle en Laporte in het groepje vertoeven wat achter de grote drie aanrijdt kan van Aert daar zijn benen sparen en zij ook. Dat is al een voordeel.

3
Panache 29 maart 2023 om 10:12

MvdP ziet dat Wout zijn benen spaart en laat vervolgens tactisch Pogacar wegrijden. Wat dan Wheely?

2
Wheely 29 maart 2023 om 10:15

Interessante situatie Panache.

1
Mooie Sjors 29 maart 2023 om 10:19

Dan wint Pogacar.

2
VerstandOpNul 29 maart 2023 om 10:41

Mathieu en Pogi hebben MSR en de RvV onderling al verdeeld..

-1
Geit in mijn Kelderman 29 maart 2023 om 10:57

‘De hardrijder staat vandaag wel niet aan de start van Dwars door Vlaanderen.’

Spannend, het artikel eindigen met een good old cliffhanger, nog even afwachten of hij er zometeen staat.

1
Dranmetdelippe 29 maart 2023 om 13:57

Dacht ik ook al. Met zonder jas naar buiten gaan valt hier ook onder.. Wat is de term voor dit soort zinnen ook alweer? Wellicht is het in het Vlaams wel correct, dat weet ik niet..

1
dakraamflats 29 maart 2023 om 12:31

Deze is weer gewoon voor Matje. Met direct daarachter de 5 bijtjes, allemaal hand in hand over de finish. Maar serieus, gaat lastig worden voor Wout zo, met van Baarle op het vinkentouw. Het blijft ned-bel strijd op alle vlakken (we missen nog een klassementsman die de strijd met TheRainbow aangaat).

1
the student 29 maart 2023 om 09:33

Van baarle anticipeert op zijn gebruikelijke moment. En laporte en van Aert komen daarna wel aansluiten zeker?

0
Melkzuur 29 maart 2023 om 10:42

In een ideale wereld begint Van Baarle of Laporte met (minstens) een halve minuut voorsprong aan de tweede keer Kwaremont.

0
Wieler-Joke 29 maart 2023 om 10:48

Iedereen buiten van Aert moet toch anticiperen, wellicht hangt zelfs Wout op 4-5 seconden na de laatste keer kwaremont dus dan hangen Van Baarle en Laporte al op 15-20 seconden, ze moeten dus maken dat ze vooruit rijden tegen dan als ze nadien nog iets willen betekenen voor Wout.

0
horsm 29 maart 2023 om 11:26

’t Blijft een wielrenner, Van Baarle. Dus als hij zich verstopt en niks laat horen, dan is hij goed en ziet hij zichzelf als kanshebber. Als hij in de pers verkondigt dat hij kanshebber is, dan is hij niet zo goed en bereidt hij zich voor op een rol als bliksemafleider.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone