Van Avermaet vijfde in de Tirreno: “Conditie is toch zeker aan het komen”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 maart 2021 om 17:10

Van Avermaet vijfde in de Tirreno: “Conditie is toch zeker aan het komen”

Greg Van Avermaet kwam net voor zijn landgenoot Jasper De Buyst als vijfde over de streep op de lastige aankomst van de derde etappe van Tirreno-Adriatico. Na zijn achtste plaats gisteren reed de olympische kampioen van 2016 opnieuw een korte uitslag.

“Het was een lastige dag. Het was de hele dag nerveus en we hebben hard moeten doorrijden”, zei Van Avermaet na de aankomst. “In de finale heeft de ploeg mij goed gebracht. Ik moest zelf wel nog een kleine inspanning leveren om goed aan de laatste kilometer te beginnen. Het was belangrijk om daar goed te zitten.”

Op de oplopende aankomst liet Julian Alaphilippe een gat vallen voor zijn ploeggenoot Zdeněk Štybar, waardoor de anderen moesten achtervolgen. “Dat was een beetje spijtig, want daardoor verloor ik een paar plaatsen om mijn sprint te beginnen. Al met al ben ik toch tevreden met mijn vijfde plaats. De conditie is toch zeker aan het komen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2021 17:14
Prima vorm, prima uitslag maar op welke manier moet deze man welke koers nog kunnen gaan winnen? Ereplaatsen zeker maar winnen toch een heel ander verhaal denk ik.
    12 maart 2021 17:18
    Als hij zoals vroeger wat aanvallender zou rijden, en in de achtergrond de grote kanonnen wat te lang naar elkaar blijven kijken kan er veel voor Greg.

    Man tegen man is hij niet meer de sterkste, en ook niet de snelste, dus moet hij maar de slimste zijn. Hij beseft denk ik ook wel dat het niet enkel van zichzelf zal afhangen, en de koersomstandigheden wat mee moeten zitten. Maar een goede Greg na 250km, moet je voorlopig nog niet helemaal afschrijven.
    12 maart 2021 17:23
    Mee eens. Aan de andere kant: het is toch van jaren geleden dat hij zó regelmatig zó van voren eindigt. Nu steeds ook tussen de sterkste mannen. Dan moet je toch een keer een uitschieter kunnen hebben.

    Maar dan moet ie én geluk hebben én stoppen met alléén maar wachten op de laatste paar honderd meter.
12 maart 2021 17:34
Klinkt leuk Greg maar als duurbetaalde aanwinst van deze ploeg gaat men toch straks wel iets meer verwachten zo rond april. De vraag blijft hoe je DQS, Wout en MVDP straks kunt verslaan want daar is je beloning op gebaseerd. Gaat een immense opgave worden ben ik bang met een Jungels die ook al niet bepaald in vorm is en Cosnefroy in de ziekenboeg dacht ik.
    12 maart 2021 17:42
    is van avermaet duurbetaald? wordt die nog betaald op het niveau van een favoriet voor monumenten?

    misschien wordt die gewoon betaald als olympisch kampioen, die commercieel interessant is voor de sponsor, die altijd wel een garantie is voor ereplaatsen en bijhorende uci-punten, in een land waar men wel vaker bereid is om veel geld te geven aan renners die over hun hoogtepunt zijn

    denk dat die verwachtingen bij ag2r wel vrij realistisch zijn
12 maart 2021 17:41
Had zelf direct op het wiel van Stybar moeten springen, maar kijkt achterom en laat zich dan passeren.
    12 maart 2021 19:21
    "Kijkt om" is een tactiek die hij vaker hanteert, wellicht een paar keer gewoon op instinct proberen, of gewoon überhaupt eens het geweer van schouder veranderen
12 maart 2021 20:49
Hij moet mee koers maken zoals die mannen van Ineos.
12 maart 2021 21:21
Den Greg is gewoon in orde. Tuurlijk zijn er een paar waar hij gewoon normaal gesproken niet meer tegenop ken, en een heel pak die net zo veel kans maken als hem, maar onzin om hem af te schrijven natuurlijk. Er ken veel gebeuren in de koers en als het zijn kant op valt, pakt hij gewoon nog een mooie grote vis hoor!

Reacties zijn gesloten.