Wout Van Aert: “Ik ben benieuwd hoeveel er zondag nog in de tank zit”

vrijdag 1 oktober 2021 om 10:03
Wout Van Aert: “Ik ben benieuwd hoeveel er zondag nog in de tank zit”

foto: Cor Vos

Op het WK liepen de benen op een gegeven moment leeg. Een flinke opdoffer, maar Wout van Aert heeft inmiddels de knop kunnen omdraaien en kijkt nu reikhalzend uit naar Parijs-Roubaix. De Belg van Jumbo-Visma hoopt in de Noord-Franse klassieker sportieve revanche te nemen.

Van Aert verkende donderdag nog een keer de belangrijkste kasseistroken uit ‘De Hel van het Noorden’. En dat deed de 27-jarige renner met veel plezier. “Als je graag over kasseien dokkert, ben je blij als een kind om naar hier te komen”, citeert Sporza. Van Aert heeft zijn WK-kater inmiddels wel doorgespoeld. “Het WK is een koers waar je enorm naar toeleeft. Het heeft wel wat tijd gekost om de knop om te draaien en te focussen op Roubaix.”

Overschot 
“Als je weer met je ploeg samenkomt, is het makkelijker om vooruit te kijken. In een zware koers zoals het WK kun je je heel lang goed voelen, maar aan het einde liepen de benen leeg. Ik ben benieuwd hoeveel er zondag nog in de tank zit.” Zeker is dat de renners zondag een enorm zware editie van Parijs-Roubaix krijgen voorgeschoteld. De weermodellen voorspellen namelijk regen en dat zal een natte en dus verraderlijke editie van de Helleklassieker opleveren.

Van Aert geeft de voorkeur aan een droge editie van Parijs-Roubaix, maar maakt zich zeker geen zorgen. “De kasseibaantjes zijn gewoon boerenwegen. Dat zorgt geregeld voor modder op de weg. Of het nu veel gaat regenen of niet, er gaan sowieso verraderlijke passages zijn.” Wel of geen regen, Van Aert heeft sowieso vertrouwen in aankomende zondag. “Donderdag (tijdens de verkenning, red.) had ik overschot”, klinkt het.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Chasse_patate 1 oktober 2021 om 10:25

Alle ballen op Mike dan maar

Theo H 1 oktober 2021 om 10:50

Als Wout er zo eentje is die de auto altijd voor 50 euro bijvult, dan zit er met de huidige benzineprijs minder in de tank dan de afgelopen jaren. Hopelijk houdt hij daar rekening mee.

Wildebert 1 oktober 2021 om 11:20

Ha, ja. Maar als het nog zo’n ouwe Sherman tank betreft, zal er helemaal weinig meer inzitten. Maar op wat Remco adrenaline gaat Wout dan misschien wel weer als een raket.

chasse patat 1 oktober 2021 om 11:26

Precies! Wout moet de energie halen uit de Remco vete. Op het wiel van Remco blijven rijden en dit keer eens niet Mathieu in de gaten blijven houden.

Barry Batsbak 1 oktober 2021 om 11:37

Denk dat dat tegenvalt. De perikelen met Nuyens haalden destijds nou ook niet de beste Van Aert naar boven. Mentaal sterk zijn na wat tegenslag in een wedstrijd zoals een lekke band of een glijer in een bocht is wat anders dan rondrijden met ruis op de achtergrond die zich niet beperkt tot die wedstrijd zelf.

rahimns 1 oktober 2021 om 12:15

Remco doet niet eens mee… waar heb je het over

Romāns Vainšteins 1 oktober 2021 om 11:35

van Aert moet pas tactisch gaan denken net voordat hij de carrefour oprolt, kopwerk op tussenliggende asfaltstroken beperken, en op 95% alle kasseistroken afraffelen. Ik kan eigenlijk geen coureur opnoemen binnen het huidige peloton die daar meer aanleg voor heeft waarmee het niet onmogelijk is dat hij op dat moment niemand meer in zijn wiel heeft.

Beekman 1 oktober 2021 om 12:06

@Vainstains, vreemde redenatie van je. Op 95 % afrafelen, als iemand de gashendel opendraait dan zal hij een tandje moeten bijsteken ipv die 95% waar jij mee aankomt. Maar wellicht had hij dat zondag ook gedacht, zolang de boel bij elkaar blijft is het goed en kan ik de sprint winnen. Want meer dan aanhaken zat er zondag niet in, en als het komende zondag hetzelfde liedje is dan zal hij inderdaad niemand meer in zijn wiel hebben als hij gelost word.

monsieur soixante pourcent 1 oktober 2021 om 12:07

Sep Vanmarcke.

Waarmee alles ook weer gezegd is.

monsieur soixante pourcent 1 oktober 2021 om 12:13

@Beekman

Een demarrage in Roubaix is een andere soort inspanning. Zoiets als een relatief lange duur sub 1000 watt. Demarrage Alaphilippe lijkt mij eerder meermaals voor een korte duur 1500w duwen en dan consolideren.

In topvorm kan hij dat laatste misschien wel maar daar zijn er toch anderen consistenter in. (Denk aan inzinkingen in de strade 2021, RVV 2021, WK, E-3)

Echter, een paar minuten 600-700w duwen in combinatie met zijn techniek, daar is hij mi. De absolute topper in.

notriple 1 oktober 2021 om 12:36

Je gaat met je uitspraken steeds meer op dat ventje (lees evp) lijken. Minder bijdehand doen a.u.b.

MoveOn 1 oktober 2021 om 12:39

Wachten tot Carrefour? Wind mee, dus dan zijn VdP cs allang vertrokken.

Beekman 1 oktober 2021 om 14:22

@notriple volledig met je eens, ben ook niet dom en aan dat soort theoretische verhaaltjes heb ik niets, als je de benen niet hebt en de anderen geven er een patat op dan ben je gezien.

Headlines

Materiaalzone

Populair