Van Aert geklopt door Jakobsen: “Hij is de sterkste sprinter van het moment”

maandag 7 maart 2022 om 18:24
Van Aert geklopt door Jakobsen: “Hij is de sterkste sprinter van het moment”

foto: Cor Vos

Wout van Aert deed op dag twee van Parijs-Nice een gooi naar de ritzege, maar moest aan de streep duidelijk zijn meerdere erkennen in Fabio Jakobsen. De Belgische kampioen van Jumbo-Visma kon na afloop wel leven met de nederlaag. “Uiteindelijk is Fabio de verdiende winnaar. Hij is de sterkste sprinter van het moment”, aldus Van Aert.

Jumbo-Visma liet zich in de nerveuze waaieretappe van Auffargis naar Orléans niet verrassen en wist het peloton zelfs op de kant te zetten. Van Aert, klassementskopman Primož Roglič en leider Christophe Laporte zaten zodoende mee in de eerste waaier. In de finale werd de kaart-Van Aert getrokken en was het aan Laporte om zijn Belgische ploegmaat zo goed mogelijk te piloteren in de laatste kilometer.

“Ik zat zelf op mijn limiet”
“Samen met Christophe zaten we goed geplaatst in de sprint”, blikt Van Aert terug op de finale. “Hij ging op een goed moment aan en piloteerde me fantastisch. Zelf zat ik op mijn limiet. Uiteindelijk is Fabio de verdiende winnaar. Hij is de sterkste sprinter van het moment. We hebben met de ploeg vandaag een sterke koers gereden. We hebben laten zien dat we hier op de afspraak zijn en hebben goede zaken gedaan in het algemeen klassement.”

De nervositeit stak al vroeg in de etappe de kop op, met als gevolg dat Van Aert tegen de grond ging. De winnaar van Omloop Het Nieuwsblad hield enkele lichte schaafwonden over aan zijn val, maar daar bleef het bij. “Het was een onnodige val, zoals dat eigenlijk bij iedere valpartij het geval is. Gelukkig kom ik er zonder al te veel schade van af”, klonk het na afloop. Ook Steven Kruijswijk en Rohan Dennis gingen tegen de vlakte, maar staan dinsdag wel gewoon aan de start van de derde etappe.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Schaduwling 7 maart 2022 om 18:31

Te veel werk opgeknapt i.t.t. Jakobsen die zich heel de wedstrijd kon sparen. Ongeacht denk ik wel dat Jakobsen sowieso gewonnen had. Maar het had net iets spannender geweest.

0
Rufusvb 7 maart 2022 om 18:49

WvA zou alleen kunnen winnen als hij veel beter gepositioneerd zou zitten (jakobsen opgesloten) of als de sprint langer en meer omhoog loopt. Dan komt het aan op macht/kracht ipv pure sprint snelheid

0
KimJungPoels 7 maart 2022 om 18:53

Ik denk niet dat er ook maar 1 coureur is die zich in zulk waaiergeweld als vandaag kan sparen.

0
Rufusvb 7 maart 2022 om 18:55

Sparen in een waaier is wat lastig, maar kan wel degelijk: is een wezenlijk verschil of jij bij iemand in het wiel kan blijven hangen of dat je vol met je bakkes in de wind op kop aan het beuken bent.

0
Merlinappa 7 maart 2022 om 19:06

Jakobsen*

0
zotvankoers 7 maart 2022 om 20:00

@rufus , waaiers worden gevormd wanneer de wind schuin achter staat. Op kop rijden kost dan minder krachten dan wanneer je halverwege het pakketje blijft zitten en het risico er is dat je op de kant gaat

0
Magician 7 maart 2022 om 22:14

Het verschil in krachten sparen zit uiteraard niet in het waaierrijden, maar na de laatste breuken toen Teunissen lek reed deed hij wat meer dan mij nodig leek voor zijn rit of het klassement van Roglic.

0
Boomie1 8 maart 2022 om 02:43

Zit dat sowieso niet wat in de aard van WvA, om altijd dat tikkeltje meer te willen geven?

0
Schaduwling 8 maart 2022 om 08:03

@Boomie1 Dat is zo. Aard van het beestje.
In de klassiekers ook altijd meer kopwerk verrichten dan nodig. Gaten dichtrijden voor andere medevluchters is ook zijn specialiteit. ;-)
In rittenkoersen (zoals vandaag) is hij ook meer bezig met Roglic uit de wind te houden, i.p.v. zich te sparen en focussen op de dagwinst zoals alle andere kandidaat winnaars dat doen.
En dan verbaasd zijn dat hij er niet aan te pas komt in de finale… :-)

0
Turtlehead 7 maart 2022 om 23:42

Ik heb hem nog nooit zo vermoeid en hijgerig horen praten na een race.
Ik hoop dat we morgen zien dat hij en de ploeg écht wat geleerd hebben vorig jaar in TA en ToBritain….
Dus: morgen nooit op kop, geen treintje spelen voor Roglic, hele dag tandje lichter en lossen in laatste 15km.#herstelmodus.

0
BraboCycling 8 maart 2022 om 09:49

Hij heeft een (zeer grote) kans om de rit te winnen vandaag, dus lijkt me niet dat hij zich laat afzakken

0
Turtlehead 8 maart 2022 om 10:52

Dat zou ik erg jammer vinden. Je kunt niet ongestraft elke dag voluit gaan zonder in te teren op je conditie.
Het is ook niet belangrijk om vandaag te winnen. Morgen tijdrit, nog één bergachtige etappe uitkiezen om vol te gaan en dan alles op de monumenten.
Als Roglic het eindklassement wint, is het al geslaagd voor de ploeg.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone