Van Aert favoriet in Brabantse Pijl: “Korte klimmetjes hem op het lijf geschreven”

dinsdag 13 april 2021 om 14:02
Van Aert favoriet in Brabantse Pijl: “Korte klimmetjes hem op het lijf geschreven”

foto: Cor Vos

Wout van Aert staat woensdag als een van de favorieten aan de start in de Brabantse Pijl. De winnaar van Gent-Wevelgem is de kopman van Jumbo-Visma, waar men mikt op de overwinning. “We willen wederom gaan voor het maximale in deze wedstrijd”, zegt ploegleider Arthur van Dongen namelijk.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“We hebben na het wegvallen van Parijs-Roubaix deze wedstrijd alsnog opgenomen in ons programma”, aldus Van Dongen. “Deze race past heel goed bij de mogelijkheden van Wout. De korte klimmetjes en de mooie nieuwe finish zijn hem op het lijf geschreven.”

Jumbo-Visma komt met een deel van de Vlaamse klassiekerploeg naar Leuven, inclusief Nathan Van Hooydonck. Voor de Belg is de Brabantse Pijl een bijzondere race. “Het feit dat mijn oom deze wedstrijd vier keer heeft gewonnen, maakt mij heel trots. Het parcours van destijds stak wel iets anders in elkaar dan het huidige, wat beide wedstrijden lastig te vergelijken maakt. Ik heb het er niet heel vaak over met hem, maar ik zal dadelijk zeker rondrijden met in mijn achterhoofd het gegeven dat hij hier vier keer wist te winnen”, geeft Van Hooydonck aan.

De selectie voor de Brabantse Pijl wordt compleet gemaakt door Pascal Eenkhoorn, Gijs Leemreize, Paul Martens, Timo Roosen en het Nieuw-Zeelandse talent Finn Fisher-Black. Laatstgenoemde is een dispensatierenner die normaliter uitkomt voor de opleidingsploeg. In UCI ProSeries-wedstrijden mogen enkele renners uitgewisseld worden.

Selectie Jumbo-Visma voor de Brabantse Pijl 2021 (14 april)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nz Finn Fisher-Black
flag-nl Gijs Leemreize
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-be Nathan Van Hooydonck

Dit artikel delen:

17 Reacties

Yeez 13 april 2021 om 14:07

Die korte steile klimmetjes kosten hem in Strade, E3 en RVV nu net de kop. Voordeel is wel dat het veld hier beduidend minder is

0
Thoin 13 april 2021 om 14:15

Zo heel zwak is het natuurlijk ook niet: Senechal-Lampaert-Matthews-Cosnefroy-Colbrelli-Teuns- Mohoric-Paret-Peintre-Stuyven-Laporte-Cort-Pidcock-Carapaz-Trentin-Cocquard
Die klimmetjes zijn niet genoeg om deze jongens eraf te krijgen denk ik.

Ben heel benieuwd naar Fisher-Black in dit deelnemersveld.

0
bloemist 13 april 2021 om 15:21

Op de Koppenberg tijdens de Ronde was Wout mee met Mathieu en Asgreen niet. Die laatste kon terugkeren in het wiel van Stan Dewulf die in dienst reed van Greg. In de Strade won Wout nog de sprint bergop voor de vierde plaats. Tijdens de E3 ging hij er af op de minst steile klim , eerder in de wedstrijd moest hij een zware inspanning leveren na een leegloper. De combinatie E3 – Wevelgem was niet ideaal richting Vlaanderen, enkel Wout was echt te zien in Vlaanderen van de zeven die in Wevelgem 180 km in de aanval reden.

0
Cayolle 13 april 2021 om 15:25

@Yeez: Inderdaad, t.o.v. Van der Poel verliest hij het nou juist vaak op die korte klimmetjes en moet ie het meer hebben van het constante hoge vermogen. Maar goed, die (VdP) is er niet bij. Wellicht t.o.v. de rest wel een sterk punt voor Van Aert.

0
zietemgaan 13 april 2021 om 15:30

en waarom klopt dit volgens mij niet, omdat het om de laatste klimmetjes ging in de RVV, in de laatste 40 km van 260 km wedstrijd. Voordien was er geen probleem. Bovendien zijn de hellingen rond Leuven anders, meer geleidelijk.

0
Yeez 13 april 2021 om 15:33

@zietemgaan de laatste 40 km wordt er dan ook vol gekoerst. Zie ook strade en e3. Telkens als vd poel ging kon hij niet mee. Dat is een constatering toch?

0
kelderfan 13 april 2021 om 16:48

@Yeez
De E3 kun je hem niet aanrekenen, want toen moest hij een te grote inspanning doen om terug bij de 1e. groep te komen. En hij is ja dit jaar wat minder in dat werk. Daarom rijdt hij ook deze koers en de AGR om dat weer aan te scherpen; want hij kan 't wel.

0
thorsen 13 april 2021 om 14:20

Zijn zwakke punt in de klassiekers zijn inderdaad nou juist de sprintjes bergop. Nou zijn degene die het hem daar echt moeilijk kunnen maken er niet bij. Dus volgens mij stampt Van Aert gewoon naar de winst.

0
Chasse_patate 13 april 2021 om 14:20

Wout voor de winst

0
trivium 13 april 2021 om 14:32

Waarom wordt Wout steevast voor iedere koers alvast naar de overwinning gepraat? Toegegeven, de ploegleider zegt geen gekke dingen, maar waarom de media opzoeken met zulke uitspraken? Dat kan de uitgangspositie voor de koers toch niet verbeteren?

0
madeinstars 13 april 2021 om 14:49

De media opzoeken? Dus jij denkt niet dat Van Dongen gevraagd is naar commentaar, maar dat hij zelf in zijn vrije tijd journalisten zit op te bellen om zijn verhaal te doen over deze koers? Lijkt me heel waarschinlijk, ja…

0
Quintenri 13 april 2021 om 14:54

Wat madeinstars zegt inderdaad. De ploeg belt niet zelf de media rond om te vertellen dat ze met Van Aert willen winnen hoor…

0
Yeez 13 april 2021 om 14:58

@madeinstars dat klopt niet. Dit statement komt van de site van de ploeg en is dus zelf de wereld ingeslingerd

0
madeinstars 13 april 2021 om 15:09

In dat geval had ik m’n grote muil moeten houden…

Dat gezegd hebbende zie ik het probleem niet zo. Zou gek zijn als ze iets anders zouden zeggen dan dat WvA kopman en één van de favorieten is.

0
Poeksel 13 april 2021 om 17:15

@madeinstars En zelfs dat zeggen ze niet eens. Alleen maar dat ze voor het maximale willen gaan en dat de koers hem goed ligt.

0
Bertvd 13 april 2021 om 16:18

Met dit deelnemersveld zal iedereen naar Van Aert kijken. Ik ben benieuwd

0
Peter Lippens 13 april 2021 om 17:36

Natuurlijk is hij hier grote favoriet, Wout is erg sterk en kan het ook in de sprint afmaken. Nu Wout, Flupke en andere Asgreens er niet bij zijn, lijkt het mij dat hij voor de zege kan sprinten al kan hij nog altijd solo gaan. Natuurlijk blijft er nog altijd DQS die altijd sterk voor de dag kunnen komen in de breedte.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone